avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul soț nu plătește pensia alimentara convenita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul soț nu plătește pensia alimentara convenita prin act ...

Fostul soț nu plătește pensia alimentara convenita prin act notarial, la data limita stabilita, adică pana în 15 ale lunii. Ce metode exista sa plătească?
Dacă ajunge sa își piardă salariul, sa nu mai fie angajat, pensia rămâne obligatorie?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 25 Octombrie 2021
plateste macar pana la sfarsitul lunii ? nu prea aveti ce-i face, nu se justifica o executare silita, poate nici el nu ia salariul cand ar trebui
da, ramane obligatorie, asta pana face cerere la instanta sa hotarasca sa plateasca raportat la minim pe ec

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere cuantum pensie/ consecinte DAE219 DAE219 Într-un divort amiabil unul din soți care plătea pensie alimentara, momentan și a pierdut orice sursa de venit și nu mai poate acoperi suma inițială ... (vezi toată discuția)
Cu respect vă salut. cunosc o doamnă ce a divorțat în urmă ... Abdulah81 Abdulah81 Cu respect vă salut. Cunosc o doamnă ce a divorțat în urmă cu 2 ani ea fiind căsătorită 15 ani având 3 minori numai că în urma unor motive ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters140523 ContSters140523 Cat este minimul pe economie??? este legal ca pentru 2 copii sa primesc pensie 180 ron,din moment ce fostul are minimul pe economie??? Se poate sa fie incadrat ... (vezi toată discuția)