avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... O agenție imobiliara dorește sa lucreze direct cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

O agenție imobiliara dorește sa lucreze direct cu persoane fizice, nu cu agenți.

Buna ziua! In cazul unei agenții imobiliare, pe viitor dorește sa lucreze direct cu persoane fizice nu cu agenți. Cum se pot plati aceștia (intre 500-1000 €) fără ca ei sa aibă un pfa? De cele mai multe ori o singura data se colaborează cu o persona.

Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 02:01, 27 Octombrie 2021
Daca e ocazionala colaborarea cum ati zis se poate face contract in baza Codului Civil cu persoana fiizca si in baza art 114 alin 1 lit g din Codul Fiscal ii retineti impozit 10% .

Dvs veti declara in D100 impozitul si il veti plati la buget pana in 25 a lunii urmatoare platii venitului catre PF.

Si pana in 31.01 veti depune si D205 unde veti declara impozitul pe nume prenume si CNP .

ATENTIE !
Daca nu e ocazional , riscati o reincadrare fiscala cf art 11 alin (1) , ca si salariat si sa platiti pe langa impozit si CAS si CASS .
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa am certificat de rezidenta fiscala din franta privind aplicarea conventiei de evitare a dublei impuneri? Contabil_in_Calarasi Contabil_in_Calarasi O persoana fizica cu cetatenie franceza (cu domiciliul in Franta) obtine un certificat de inregistrare (eliberat de MAI-Biroul Imigrari)care ii atesta dreptul ... (vezi toată discuția)
Impozit si taxe la un comision de 100000 euro primit de o persoană fizica de la un srl Contachinte777 Contachinte777 Buna ziua,cer scuze,sper sa nu deranjez sau ca indraznesc prea mult,v as ruga daca se poate sa mi raspundeti la o intrebare.La un comision de 100000 euro ... (vezi toată discuția)
Achizitie pe borderou.tva....? auricius auricius Buna ziua.Sunt o firma platitoare de tva si vreau sa fac achizitii de marfa ,pentru revanzare, de la producatori agricoli particulari.Achizitia o voi face pe ... (vezi toată discuția)