avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Legalitatea Certificatului Verde
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Legalitatea Certificatului Verde

Articolul 110 din CONSTITUȚIE spune că
Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern.

Codul administrativ vine cu completări, menționând că guvernul interimar poate emite numai acte cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova însă politici noi.

Prin faptul ca Certificatul Verde se inscrie la "politici noi" este legală Hotărârea Guvernului interimar privind introducerea lui?
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2021
Dacul G, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Sa stiti ca cei cu comorbiditati pot muri la fel de repede daca se vaccineaza. "La pariu" cum ar spune romanul.
2. Toate tarile "civilizate" au acum probleme grave cu evolutia cazurilor de imbolnavire, in ciuda mult trambitatelor procente de vaccinare.
3. Cumparati-va pantofi (care poate nu va vin), chiloti si sosete on-line. Sau vreo haina care nu va este pe masura.
La amplele materiale pe care le prezentati pe tema pandemiei, se pare ca ori stiti mai mult decat ne transmiteti, ori v-ati propus sa ne zapaciti de tot.
Dacul G a scris:

"Nu a fost creat doar pentru libera circulație."

Libertate
"Bruxelles va solicita miercuri crearea unui „certificat verde digital” care să permită cetățenilor vaccinați și nevaccinați să călătorească în alte state membre
Publicat: 16 03. 2021, 20:26"

Discriminare
"Deputatul minorităţilor naţionale – Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT , Andi Grosaru, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că certificatul verde introduce o practică eugenică, interzisă de către Carta Europeană a Drepturilor Omului. El susține că certificatul digital prin care cetățenii dovedesc că au fost vaccinați sau trecuți prin boală, copiază certificatul introdus de Adolf Hitler prin care deţinătorul trebuie să dovedească faptul că este de origine ariană.
Publicat: 08 11. 2021, 19:52"

In doar 7 luni.




Toți au greșit când au zis ca nu este în regula sa fie izolat virusul in decembrie 2019 și ulterior în scurttimp.
Și iată ce avem azi.
Aceasta pandemie putea fi oprita fără probleme faca se proceda corect.
Dar.lumea tipa ca ar fi discriminata fără sa fi știut de ce a scăpat.

Ceva atat de simplu de făcut atunci și atat de greu de rezolvat azi.

Insa, se vede treaba ca și astazi sunt destul care cred ca virusul nu exista și alte asemenea lucruri surprinzătoare.

Sunt printre cei mai vechi și experimentați avocati în materia drepturilor omului și eu sustin ca este conform CEDO ce se întâmplă.
Este greu cu legea și nu oricine poate sa o înțeleagă
Și judecatorii naționali mai greșesc, atat este de dificila...si fara foarte multa experienta juridica oamenii nu o pot înțelege.

Certificatul verde este ceva necesar.
Daca eu spun asa care veghez la respectarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului și privesc de undeva de sus tot, precum vulturul din înaltul cerului incercati sa va dati seama ca este în regula ceea ce se întâmpla.

Eu monitorizez totul din decembrie 2019 cu maxima atenție.
Am văzut ce făcea statul.roman, ce făceau altii, etc.
Toți o apa și un pământ ca valoare de pregătire pandemica dar toți faceau pe deștepții desi habar nu aveau ce va urma.


Sadrian, aceștia mor oricum, ce cu comorbidități.
Insa, mor bebeluși,mame tinere, tineri, etc., dacă nu sunt vaccinați și aceștia ar scapa cu viata.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu sunt doar un om al cifrelor și cu tangențe doar în Legislație.
Să vorbim puțin de injectare, pe cifre și anume studiul Pfizzer asupra propriei lor terapii.
[ link extern ] /
5000 placebo 5000 injectați
În iulie 2021 rezultatele preliminare (studiul intermediar dureaza 2 ani) arată 14 morți la placebo și 20 morți la injectați. O mortalitate de 3,4 la mie/15luni. Subiecții au fost aleși cu grijă și nu reflectă starea generală a unei populații.
Ca și comparație față de 3,4 la mie, mortalitatea generală în România, anul 2019 a fost de 12,6 la mia de locuitori, fără nici o pandemie.(conform cifre oficiale INS)

Ca și apărător veteran al drepturilor omului trebuie să vă fi lovit foarte mult de cifre. Dincolo de cercetările descriptive faceți și raportări la cifre, poate veți vedea ansamblul situației cu alți ochi.
Anii care au trecut peste mine m-au învățat că este foarte greu sa faci pe cineva să-și schimbe părerile pentru că devin atașați de ele.
Dumneavoastră vedeți pandemia dintr-o anumită postură, pentru dumneavoastră și nu pentru cei din jur încercați să o validați matematic

Cât despre măsurile antipandemice jalnice, acestea au fost luate in plan politic și fără un suport profesional al medicilor specialiști. Se aud și s-au auzit doar părerile celor care au rezonat cu ce a dost dictat politic și de cele mai multe ori medici care nu sunt virusologi sau pandemiologi și a căror specializare a fost mai aproape de ginecologie decât de cercetarea virusologică.

In momentul de față avem profesioniști extraordinari la Institutul National de Statistică care ar putea să facă rapoarte clare și concise asupra stării de fapt. Guvernul ia în continuare măsuri de ordin politic fără nici o bază medicală sau statistică în spate.

Certificatul Verde așa cum spunea un alt interlocutor mai sus este tot Măsură Politică, de aceea sunt sigur că va fi implementat, măcar să se respecte Constituția.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2021
Dacul G, utilizator
Bebeluși, mame tinere, tineri au murit pana la pandemie si vor mai muri, si in timpul pandemiei si dupa pandemie, asta-i viata. Ba mor si daca sunt vaccinati. Alarmant de multi, dar asta este o problema pe care nu o evidentiaza nimeni, ca devine evidenta ineficacitatea Certificatelor verzi si subiectul este cel putin incomod. Aveti informatii actualizate despre cresterea cazurilor de noi imbolnaviri in statele care se laudau ca au vaccinat masiv si sunt in pragul ridicarii restrictiilor?
Insa stiu ca au scazut drastic procentele la decese din alte cauze, aproape ca nu mai moare nimeni din cauza bolilor "clasice". De cand cu pandemia aproape toti mor de Covid-19. Pe partea celorlalte boli se pare ca populatia inreagistreaza o stare de sanatate care sporeste pe zi ce trece. Cred ca daca mai tine mult pandemia dispar aproape in totalitate celelalte afectiuni, acute sau cronice. Va exista numai SARS-CoV-2. Dupa ce dispare si acesta (totul dispare, nimic nu este vesnic) va rezulta ca am ramas cu o populatie cu o incredibil de buna stare de sanatate.
Incercati sa mai cititi odata postarea lui Dacul G, si sa comparati procentele de mortalitate.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2021
sadrian, utilizator
Subiectul era altul și văd că nu se mai discută, s-a ajuns la negarea unei realități care ne izbește zilnic.
Topicul se închide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre ... Exorcitus68 Exorcitus68 Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre fundamentale! In primul rand, se poate ca eu ca persoana fizica, fara a termina domeniul de ... (vezi toată discuția)
Nevaccinat exclus de la cursurile universitare Radu Palu Radu Palu Facultatea nu-mi permite accesul in cladire fara certificat verde. Estel legal? Implicit sunt astfel exclus de la cursuri, acestea netinandu-se online. (Anul ... (vezi toată discuția)