avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Fostul soț nu a mai achitat pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Fostul soț nu a mai achitat pensia alimentara de ...

Buna ziua!
Fostul soț nu a mai achitat pensia alimentara de doi ani, adică din momentul in care a ales sa nu se mai prezinte la munca. De atunci și până acum nu s a mai angajat nicaieri, cel puțin nu cu forme legale. Am fost la un executor judecătoresc, nu i a găsit niciun ban prin conturi, nu are nimic pe numele lui. Am făcut plângere la poliție, nu am rezolvat nimic. Ce mai este de făcut? In curand vor trece trei ani de la ultima plata și aceasta datorie se va prescrie.
Încă în aspect pe care nu îl înțeleg este acela prin care mi s a comunicat că nu se consideră neachitare cu rea voință daca nu mai are loc de muncă. Pai daca și eu aleg că de mâine să nu mă mai prezint la serviciu și să îmi las copilul sa moara de foame și frig, nu e rea credinta? La el la serviciu nu s-au făcut restructurări, nu a fost concediat. Pur și simplu nu s a mai prezentat la serviciu.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:09, 6 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!
Într-adevăr, exact acesta a fost răspunsul când am făcut plângere penală și anume că nu este rea credință.
Când expun aceasta problema mă simt nedreptățită de lege și mă întreb câți părinți/copii sunt într-o astfel de situație și câți dintre ei au bani și rabdare să își mai caute dreptatea?
Am doua job-uri și simt că nu mai fac față, iar statul le permite altora să huzurească fara nicio grija, statul îi apără.
Ce as putea face mai departe? Apelez la un avocat, merg iar la poliție, fac alta plângere, îl dau in judecata?
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc!
O după-amiază plăcută!
Problema se pune ca, si bagat in puscarie, nu prea mai are cum sa plateasca.
Si atunci, cum este mai bine? Inauntru sau afara? Afara mai fiind o sansa sa plateasca !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna seara, am depus o plangere la politie pt abandon de familie, din feb 2014 nu am mai primit nici un ban cazul s-a clasat cu NUP, deoarece nu are loc de ... (vezi toată discuția)
Plangere neplata pensie alimentara Iris_64 Iris_64 Am inaintat plangere penala pt neplata pensiei alimentare neachitata din momentul divortului si pana la data actuala,adica un an de zile .ce se inatmpla daca ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa se angajeze? Adinabb Adinabb Buna seara, Va deranjez cu o intrebare. Daca fostul sot \\\\"nu lucreaza\\\\" si nu are un venit salarial din care sa plateasca pensia de intretinere in ... (vezi toată discuția)