avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto vatamare corporala

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.
Am avut un accident auto in luna septembrie, in urma caruia masina a fost total distrusa, iar membrii familiei mele care calatoreau cu mine(mama si sora) au suferit vatamari corporale, soldate cu spitalizare de o zi (investigatii,CT.). Mentionez ca aveam RCA obligatorie si nu eram sub influenta bauturilor alcoolice. Accidentul s-a produs din neatentia mea .(am tamponat alta masina, ocupantii avand vatamari usoare/contuzii.) De la politie mi s -a .comunicat ca si soferul celalalt a facut plangere impotriva mea.
In urma spitalizarii, a venit pe numele surorii care era in masina cu mine, care este si in evidenta cu boli psihice, suma de plata 2380 lei. Nu a depus plangere penala impotriva mea, facand parte din familie, si nici mama. Cine trebuie sa plateasca aceasta factura?
Asiguratorul meu mi -a comunicat ca, fiiind eu unicul vinovat, trebuie sa platesc eu spitalizarea. .. Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 22:16, 30 Noiembrie 2021
Sigur, fiecare își poate da cu părerea dar, dvs., se pare că sunteți un profesionist, iar forumistul nu așteaptă de la dvs. doar recomandarea de a studia legislația.
Eu, ca simplu "utilizator" însă, urmăritor a acestei liste, pot să îl asigur că, indiferent de ce scrie, și unde scrie, am văzut multe cazuri similare pe această listă. Deci există unde va o bază legală. În acest sens, foarte pertinentă mi se pare explicația lui mrays99.

Florin Cornea a scris:

Va trebui sa va luati avocat sau sa studiati legislatia privind asigurarile fiindca dupa cum afirmati , asiguratorul nu vrea sa plateasca daunele produse in accident.Prin urmare veti ajunge la proces prin care sa obligati firma de asigurari auto sa plateasca reparatia masinii accidentate de dvs. si cheltuielile spitalizare ale victimelor rezultate in accident , in limita celor prevazute in polita de asigurare.Daca vina apartinea celuilalt sofer implicat in accdent despagubirea se facea pe asigurarea acestuia asa pagubele vor fi suportate de asiguratorul dvs. in limitele aratate.Dvs. Aveti obligatia sa depuneti cererea pentru despagubiri si devizul cu cheltuielile aferente cu reparatia masinii celuilalt sofer si facturile de spitalizare.Fiindca asta-i rostul asigurarii obligatorii RCA , ca cei nevinovati de accident sa nu fie obligati sa suporte cheltuielile de care nu se fac vinovati , urmind ca cheltuielile de reparatie a masinii dvs. sa le suportati singur fiind vinovat de producerea accidentului.

@hotumattua aici pe forum se dau explicatii orientative.Procesele civile legate de despagubirile privind accidentele auto sint dificile si cu grad de complexitate crescut si nu pot fi purtate pe baza discutiilor de pe forum.De aceea nu e deloc benefic sa se indice un articol de lege , respectiv din legea 132/2017 privind asigurarile RCA sau legislatia privind contraventiile , sau codul rutier.Asta ar crea iluzia gresita ca se poate cistiga un proces civil doar pe baza unor indicatii sau postari de pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident auto, cheltuieli de spitalizare sctaxatsrl sctaxatsrl Buna . Varul meu a avut un accident cu masina pe un drum ingustat si a dat intr un tractor neiluminat si soferul fara permis si in stare de ebrietate. Au ajus ... (vezi toată discuția)
Despagubire persoana afectata in accident 82RYA 82RYA Buna seara, As avea nevoie de o lamurire si un raspuns in acelasi timp. Mama mea, in varsta de 65 ani, se afla intr-o masina care, in urma unui derapaj pe ... (vezi toată discuția)