avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini care șicanează , rog un sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini care șicanează , rog un sfat

Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul că să facă zgomot , toate acestea cu intenția de a nu mă lăsa să dorm . Fac zgomot aproape în fiecare seară pt scurt timp ( 2-3 bubuituri , ciocănituri apoi pauză câteva minute , apoi iar ) . Într-o seară m-au bubuit aproape la fiecare oră ( orele 1, 2 , 3 , 5 dimineața) câteva bubuituri cat să mă trezească . La ora 5:30 am chemat poliția , aceștia au bătut la ușa lor dar nu au răspuns și neauzind nimic au plecat . După plecare vecini au continuat să ciocane . Am făcut o reclamație scrisă la poliție . Între timp vecini au continuat să ne șicaneze . Am venit ieri la audieri pentru reclamație și nu am putut aduce prea multe dovezi (înregistrari sunt greu de făcut că trebuie să aștept multe minute , iar când prind un bubuit nu se aude așa puternic ca în realitate , zgomotul de fundal fiind mai puternic ) . Aseară și dimineața asta m-au șicanat mai mult . Tata i-a zis unuia din tineri să termine că vor avea probleme cu politia , acesta i-a răspuns că poliția "e de-a noastră" (mama lui fiind jurista este posibil să aibă legături și în poliție ) .
Dacă tot vor continua așa ce as putea face ? E vreo soluție sau pot să-și bată joc de noi când vor ei ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Vali P. , utilizator 00:24, 20 Decembrie 2023
După ce vecina a fost chemată la audieri , ciocăniturile și bubuiturile au fost mai rare .
După ce am discutat cu ei , nu s-a mai auzit deloc noaptea după 12 .
De vină cred că a fost unul din tineri care s-a potolit după ce maică-sa a avut probabil o discuție cu ei .
Cel puțin așa cred eu .
Dar dacă vor relua bubuiturile , greu o să pot aduce o dovadă , iar fără dovadă sau un vecin care să te susțină , nu poate să le de-a vreo amendă . Iar dacă aș veni cu dovadă și le dă amendă , ziua atunci m-ar toca cum vor ei și poliția n-are ce să le facă , ba îți iei tu amendă dacă chemi poliția și gălăgia nu e destul de puternică .
Cam ești la cheremul lor .

Poate nu o fac intenționat, se joacă la computer jocuri video cu împușcături, de exemplu. Altfel cred că ar dormi neîntorși, fiind tineri. Mai trebuie discutat cu mama lor.
Au fost 2 săptămâni și 2-3 zile de bubuiala și ciocăneală noaptea după 12 . Prima săptămână a fost super stresantă adică cu 2-3 bubuituri sau ciocănituri la diferite intervale , iar câteodată noaptea când li se părea că vorbim prea tare ne ciocănea .
Când îți face cineva zgomot cu dușmănie mai ales după 12 seara când te pui să dormi , e mult mai usturător decat o petrecere de exemplu . Cel puțin pentru mine .
Buna ziua
Contacteaza politia locala de mediu undeva la primarie ei se ocupa cu poluarea de orice fel de exemplu POLUAREA FONICA. Si nu ai voie sa poluezi fonic niciodata nu numai intre orele 22-06. O sa vina sa masoare decibelii ei cu aparat. Incercati sa faceti si d-voastra galagie dimineata cand dorm ei. Vorbiti cu vecinii sa faceti impreuna vreo 2 saptamani galagie poate da roade. Dar dimineata cand dorm ei
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2022
raulalex, utilizator
Faceți reclamație scrisă la poliția de proximitate, măcar discută cu ei și li se face teamă. Era bine dacă aveați și un martor neutru dar bubuie noaptea și aleatoriu.

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi? cedeandreea cedeandreea Buna ziua. De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de ... (vezi toată discuția)