avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor violenta domestica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor violenta domestica

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in apartamentul de deasupra noastra sunt mereu scandaluri foarte grave - amenintari cu moartea genul "astazi te omor", "te omor", "bag cutitul in tine". Pe scurt, sotul isi ameninta sotia, o bate in ultimul hal. Ambele persoane au undeva in jur de 65 de ani. Pentru noi este un adevarat calvar. Baiatelul nostru este foarte speriat de urletele si amenintarile pe care le auzim, aproape in fiecare zi, Politia a venit de doua ori: prima data, acum vreo 2 saptamani, chemata de sotia agresorului si a doua oara a venit chemata de noi. Din pacate, se pare ca situatia nu se poate rezolva legal, politia nu poate face mare lucru pentru ca sotia - chiar daca este agresata, batuta si amenintata cu moartea, nu vrea sa depuna plangere. Cel mai probabil nu face asta de teama, sau din implicatii de ordin material - locuinta comuna, pensie mica, etc. Vecinii: implicare zero, Nu iese nimeni, nu intereseaza pe nimeni. Va rog, ce pot face, din punct de vedere legal, ca lucurile sa inainteze? Eu cred ca este doar o chestiune de timp pana cand sotia nu va pati ceva foarte grav. De asemenea, imi este teama si de integritatea noastra pentru ca agresorul stie ca noi suntem cei care l-au reclamat la politie.

Orice idee este bine venita. Multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2021
sorinmbo, utilizator
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 09:24, 25 Noiembrie 2021
se incadreaza la persoana varstnica, asa cum e definita prin legea 17/2000, iar in ce priveste legea violentei in familie, nu trebuie sa aiba o anumta varsta

friday_325 a scris:

Doamna are 65 de ani, nici la gravide, nici la cuplu mama-copil nu se incadreaza...

Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum a aflat agresorul ca dvs ati facut plangere. I-a povestit politia ?
Sotia nu depune plangere pentru ca asa am fost educati noi romanii, sa tacem si sa inghitim.
Ce legatura are locuinta comuna ? Adica, sotia crede ca daca nu sta cuminte sa ia bataie, agresorul o poate da afara din casa ? Mioritica atitudine.
In situatia descrisa politia va interveni doar daca, in urma violentelor, sotia va inceta din viata.
Atunci toata lumea, inghesuindu-se sa apara in fata unei camere de luat vederi, va spune cu fatarnicie "... vai, nu m-am asteptat la asa ceva, erau oameni linistiti, pensionari, nu stiu sa fi avut conflicte...". Printre alte fraze in limbaj de lemn, menite sa indeparteze raspunderea "organelor", veti auzi: "politia a demarat o ancheta..." pentru a lamuri pasivitatea celor care trebuiau sa ia niste masuri pentru rezolvarea starii de conflict.
Ancheta care se va termina la 5 minute dupa ce a fost "demarata" sau niciodata.
Totusi, si teama asta cu integritatea - agresorul are 65 de ani... Incercati sa aveti o discutie "hotarata" cu acesta, numai intre patru ochi, mai ales daca sunteti mai tanar sau mai "in putere". Incercati sa luati legatura cu rudele agresorului, au copii, frati, cumnati ? Daca nu pricepe, continuati cu plingerile la politie pana cineva de acolo pricepe ca treaba se poate termina grav de tot. Asta daca intereseaza pe cineva soarta doamnei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie Roland Mindrila Roland Mindrila Cine a citit opera lui Rebreanu, „Ion”, îşi aduce aminte de Ana, soţie asupra căreia s-au produs acte de violenţă fizică, psihică şi ... (vezi toată discuția)