avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar la avocat Buna ziua! Am pierdut un proces si am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar la avocat Buna ziua! Am pierdut un proces si am cerut avocatului ...

Dosar la avocat

Buna ziua!

Am pierdut un proces si am cerut avocatului sa imi inapoieze dosarul cu actele depuse la el (copii, adeverinte etc.) .
Acesta refuza invocand faptul ca trebuie sa il pastreze la arhiva 10 ani.
1, Este adevarat?
2, Daca da, imi puteti indica baza legala?
3, Datele cu caracter personal (copie dupa CI) + altele, le poate pastra in conditiile in care nu am semnat nici o fisa pt. prelucrarea datelor cu caracter personal cu acesta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 13:26, 28 Noiembrie 2021
Buna ziua,
1) Da, ...va păstra documentele respective pentru o perioadă de 10 ani după încetarea contractului de reprezentare cu clientul... , se specifica in legislatia profesiei de avocat.
2) Da, legislatia profesiei de avocat.
3) Da, in baza legii datelor cu caracter personal si conexe. Nici nu putea sa va inchieie contract de asistenta juridica fara a avea buletinul dvs si fara sa va certifice identitatea.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal im82 im82 Vă rog să mă ajutați în a clarifica unele neclarități privind acest document, care nu permite introducerea unei decizii alta decât accordul complet ... (vezi toată discuția)
Prelucrarea datelor cu caracter personal cristinachebac cristinachebac Buna ziua!Sunt asistenta medicala la o intreprindere cu 320 angajati si firma are incheiat un contract cu un medic de medicina muncii.La controlul medical ... (vezi toată discuția)
Duplicat acte de casa pierdute Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Pot sa dau duplicat dupa un proces verbal de predare primire care nu mai exista? Pot certifica un document xerocopiat de conformitate cu originalul? Lucrez la ... (vezi toată discuția)