avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Returnare cadou
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Returnare cadou

Buna ziua.
Va scriu acest mesaj deoarece sunt într-o situație cel puțin obositoare.
În urma cu ceva vreme am colaborat cu o societate comerciala, ca și programator.
În semn de mulțumire pentru proptitudinea și randamentul dat, presupun, CEO acestei societati ne-a oferit cadou câte un laptop (fără semnarea unui proces-verbal sau orice alt document).
După incheierea colaborarii cu societatea, am fost contactat de către COO-ul acestei companii pentru a-mi solicita restituirea laptopului și i-am comunicat ca din ceea ce știu, fiind cadou din partea CEO, acesta ar trebui sa lamureasca situația.
Ulterior discutiei cu COO, am fost contactat de către firma de avocatura ce-i reprezintă solicitandu-mi laptopul și menționând , telefonic, fie ca laptopul este al firmei, fie ca este proprietatea personala a CEO și ca nici un moment nu a fost cadou ci încredințat spre utilizarea pe timpul colaborarii.
Deoarece nu-mi doresc acest obiect, având în vedere întreaga situație creata și lipsa de onoare a celor din companie, le-am menționat ca voi returna laptopul fără nici o problemă și am solicitat a-mi comunica exact cine este proprietarul device-ului pentru a îl returna acestuia printr-un proces verbal și astfel sa punem cap întregii situații neplăcute.
S-a refuzat identificarea proprietarului și mi s-a solicitat returnarea produsului la sediul societății de avocatura prin intermediul unei firme de curierat, însoțit de un proces-verbal prin care să-mi asum ca laptopul este functional și nu are vicii.
Deoarece mi s-a părut total nesigur a trimite prin curierat, pe propria raspundere, acest device, am solicitat suportul CTO-ului (Chief technology officer) companiei cu care am colaborat , pentru recepția în persoana a device-ului și constatarea functionarii acestuia.
Persoana ce gestioneaza infrastructura IT&C a companiei (CTO) și-a exprimat, în scris, dorința de a prelua device-ul și a constata starea sa de funcționare (în baza unei delegatii) dar cabinetul de avocatura nu a mai dat nici un răspuns din acel moment.

Rog a ma indruma ce pași ar trebui sa urmez pentru a returna cadoul primit și în același timp a ma asigura ca este recepționat corespunzător, în baza unui document ce atesta funcționarea sa.

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: Georgian2all , utilizator 18:33, 5 Ianuarie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Predati laptop-ul la sediul companiei catre CTO pe baza de proces-verbal in care sa se consemneze si starea tehnica a dispozitivului. Ar fi bine sa se consemneze in PV ca firma nu mai are nicio pretentie impotriva dvs. CTO este persoana cea mai indicata sa faca aceasta preluare.Eu nu stiu daca dupa predare,firma de avocatura o sa va mai caute, dar daca se va intampla acest lucru le trimiteti un mail cu PV atasat .Cred ca va fi suficient
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sugerez ca, înainte de a-l preda, să refaceți configurația inițială a acestuia; fiecare fabricant are procedura lui, o găsiți în manual. Îîn principiu discul, HDD/SSD, are o partiție ascunsă cu datele necesare procedurii. Asta ca să nu mai fie discuții ulterioare și de conținutul laptopului.

Mihail Cazacioc a scris:

Predati laptop-ul la sediul companiei catre CTO pe baza de proces-verbal in care sa se consemneze si starea tehnica a dispozitivului. Ar fi bine sa se consemneze in PV ca firma nu mai are nicio pretentie impotriva dvs. CTO este persoana cea mai indicata sa faca aceasta preluare.Eu nu stiu daca dupa predare,firma de avocatura o sa va mai caute, dar daca se va intampla acest lucru le trimiteti un mail cu PV atasat .Cred ca va fi suficient

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Georgian Ingenios raspunsul dvoastra. Si mai ales acoperitor. O sugestie: intalnirea si predarea faceti-o pe ,,terenul" dvoastra! Motivul il intuiti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Predati laptopul in baza unui proces -verbal de predare-primire , semnat de dvs si de un reprezentant al societatii, cu mentiunea ca laptopul a fost predat intr-o stare tehnica optima.

Acesta poate fi predat la sediul societatii, pastrati inscrisul doveditor.


2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturile oferite și-mi cer scuze pentru întârzierea răspunsului cu privire la cum s-a soluționat totul.
Am predat device-ul reprezentantului companiei cu care am colaborat în baza unui proces verbal de predare-primire în care acesta confirmă lipsa oricărui viciu al dispozitivului predate.
S-au făcut câteva fotografii care să probeze starea fizică a laptopului dar și starea s-a funcțională (am rulat ceva utilitare ce vin la pachet cu device-ul și furnizează ca și informații reale cu privire la funcționalitatea hardware și software).
Toate elementele media colectate pe timpul predării-primirii au fost comunicate pe mail de către reprezentantul companiei, către toate părțile implicate, specificându-se și în conținutul mesajului electronic faptul că dispozitivul a fost preluat fără vicii și în stare perfectă de funcționare ( defect profesional materializat prin existența unei variante de rezervă în cazul în care varianta de bază devine inutilizabilă din varii motive ).
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Georgian2all, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta abuz de incredere ionutradu84 ionutradu84 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare pentru ca am consultat mai multi avocati si raspunsurile au fost distincte.. In urma cu 2 ... (vezi toată discuția)
Uirgent- fisa de lichidare- andreea_eremia andreea_eremia Cand se semneaza fisa de lichidare? Eu sunt in acest moment in perioada de preaviz. Maine trebuie sa predau laptop-ul si telefonul primit de la firma. Mi se ... (vezi toată discuția)
Probleme operator telefonie mobila Morarus Morarus In urma cu ceva vreme am achizitionat de la [editat] 2 tablete smarttab7 la prelungirea abonamentului de baza. Au sosit device-urile, in curs de 3 ore la la ... (vezi toată discuția)