avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salut. Mama mea are aproape 64 de ani. Din cate am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salut. Mama mea are aproape 64 de ani. Din cate am inteles, la ...

Salut. Mama mea are aproape 64 de ani. Din cate am inteles, la casa de pensii figurează doar cu 11ani cotizatie. I s-a cerut ca pentru a beneficia de pensie trebuie sa-si cumpere restul de ani. Stiu ca exista pensia minima garantata, sau ceva de genul. Ce poate face mama in cazul anilor? Decat sa-i achit suma pe diferenta de ani mai bine ii deschid un cont cu acei bani duoa ce-i împrumut de la o banca si-si ia singura lunar cat ii trebuie. Ce pot face sau ce poate face in situatia prezentata mai sus? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Melcutius , utilizator 18:07, 6 Decembrie 2021
Trebuie sa aibă minim 15 ani stagiu.
Stiu acest lucru. Dar voiam sa stiu daca mai poate face si altceva? Putere de munca nu prea mai are din păcate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate decat sa incheie contract de asigurare cu Casa de Pensii.
~ Conținut șters la cerere ~
Suma calculata de dansii ajunge la o valoare de aproximativ 5000euro. De aceea am scris ca mai bine ii pun dansei acesti bani pe un card si sa-si ia lunar cei 800lei. Nu mi se pare normal. Daca nu muncea o zi in tara asta, intelegeam sumele astea mari, dar asa?

SOS1000 a scris:

Platiti diferenta de cotizatie , nu este o suma foarte mare iar mama v-a beneficia de pensia minima si un ajutor social , in total vreo 800 de lei pe luna plus asigurare medicala pentru toate problemele de sanatate , eu zic ca merita .

Alte discuții în legătură

Buna ziua vin si eu cu o intrebare .. mama mea are 64 de ani ... Aryrem Aryrem buna ziua vin si eu cu o intrebare .. mama mea are 64 de ani si are 12ani si 7 luni cotizati pt pensie vreu sa cumpari ani pt a ajunge la stagiul minim ... (vezi toată discuția)
Procent maxim din venit edmond11 edmond11 Buna ziua, In urma procesului de majorare a pensiei alimentare, mi s-a stabilit procentul de 25%. Aceasta majorare de pensie trebuie platita de la data ... (vezi toată discuția)
Indemnizație socială la pensie ririnuka ririnuka Mama ma are 61 de ani și a cotizat 13 ani și 5 luni. De ce pensie poate beneficia (vezi toată discuția)