Pina la art. 35 trebuie sa luati in considerare art. 6 pct. 1 :
"acordare a priorității - obligația oricărui participant la trafic de a nu își continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obliga pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere să își modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească;"
Pietonul trebuie sa fi fost linga trecere, probabil nu l-ati observat, inregistrare video, daca nu are politia, posibil sa existe in zona alte sisteme de supraveghere video, caz in care puteti lua legatura cu proprietarul sistemului (public sau privat) pentru a-l ruga sa pastreze inregistrarea din acel interval de timp. Daca dvs. credeti ca imaginile va sunt favorabile, puteti cere in instanta probarea cu acel material video.
In orice caz, aveti timp sa va formulati plingerea contraventionala, in intervalul de 15 zile de la data comunicarii (data de pe plic) PV de contraventie.
infoadrian a scris:
Mă gândesc să invoc Art. 35 din codul rutier. Acesta a fost și motivul pentru care nu m-am oprit pe trecerea de pietoni când am observat pietonii, Ar fi însemnat să facă slalom printre mașini să treacă mai departe. Ce spuneți sunt șanse să câștig în instanță?
Art. 35. alin (1) din Codul Rutier prevede: "Participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună in pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private".