avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Notificare de plata de la facultate dupa mai bine de 3 ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Notificare de plata de la facultate dupa mai bine de 3 ani . ...

Notificare de plata de la facultate dupa mai bine de 3 ani .

In 2003-2007 am fost inscris la o facultate la zi. Din motive financiare, in ultimul semestru din anul 4 nu am mai putut achita ultima rata, si am fost exmatriculat.
In 2015 m-am inscris din nou, anii respectivi au fost recunoscuti, am fost trecut direct in anul 3, cu recunoasterea examenelor promovate, corelarea materiilor din perioada in care se faceau 4 ani cu cea de acum in care se fac 3....etc.. avans platiti la inscriere. Situatia a facut ca in acelasi an sa incep un job nou, si clar nu am mai ajuns la facultate .
In 2017 am schimbat job-ul , si cu speranta ca la noul loc de munca ar fi patronul putin mai flexibil, m-am inscris din nou...aceiasi poveste, avans achitat, trecere direct in anul 3..etc ...
Ei bine , nu a fost asa, deplasari, delegatii, lucru peste program...din nou nu am ajuns pe acolo.
Surpriza a venit insa, saptamana trecuta, cand am primit o scrisoare cu notificare de plata restanta pentru anul universitar 2017-2018, cu tot cu penalizari, termen de plata 15 zile, sau actionare in instanta. Nu ar fi suma o problema, sau achitarea ei, dar sa trimiti o notificare de plata pentru anul 2017-2018, in luna decembrie al anului 2021 ? In conditile in care pana acum nu am mai auzit de ei, nu mi-am schimbat nici numarul de telefon, nici adresa de mail furnizata la inscriere.... In schimb mi-am schimbat domiciliul, chiar daca ai mei stau la fosta adresa, si orice corespondenta pe adresa veche ar fi ajuns la ei, deci implicit, la mine. Deci ce ar fi de facut in cazul asta ?
Cel mai recent răspuns: msdos85 , utilizator 18:52, 9 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. In principiu, ma gandeam si eu la fel, dar am preferat sa am un punct de plecare in discutia care va urma acolo. Cum am specificat, nu e problema suma sau achitarea ei, doar termenul exagerat ....Din punctul meu de vedere, ar fi fost logic sa primesc o notificare la incheierea anului universitar, adica in 2018 . Si se specifica si pe notificare, 2017-2018, status: exmatriculat . Multumesc inca o data .
Eu zic ca le puteti transmite ca nu o sa platiti nimic pentru ca s-au miscat cam greu, datoria este prescrisa si sa consulte juristul daca merita sa se adreseze instantei.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Multumesc. Voi face o adresa scrisa cu numar de inregistrare , sa poata fi consemnata la dosar, daca e cazul.... Am cerut un sfat de la departamentul juridic de la fostul loc de munca, notificarea a venit fara confirmare de primire...si mi-au confirmat ce ati specificat mai sus.

Multumesc inca o data pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , in anul 2016 m-am inscris la facultatea de constructii ... ionutandrei10 ionutandrei10 Buna ziua , in anul 2016 m-am inscris la facultatea de construcrii prin echivalare direct in anul 2 fara taxa. Nu am fost prezent, In anul 2018 am facut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru studenti andreeatel andreeatel Hristos a inviat! Am trecut printr-o serie de intrebari si raspunsuri legate de subiectul acesta, insa nu-mi este clar un lucru: eu m-am inscris la facultate ... (vezi toată discuția)
Student exmatriculat înscris într-un curs finanțat prin posdru alexandru1995 alexandru1995 Vă salut, Am să încep direct, printr-o scurtă prezentare a situației mele. După ce am luat bacalaureatul, în sesiune din iunie-iulie 2014, m-am ... (vezi toată discuția)