avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ansamblu rezidential. Probleme ulterioare cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ansamblu rezidential. Probleme ulterioare cu ...

Cumparare apartament de la dezvoltator, probleme ulterioare cu diversi reprezentanti ai acestuia; Ansamblul rezidential are bariere la caile auto de acces si la intrarea principala este un portar (agent de securitate) angajat al dezvoltatorului, nu firma terta de paza.
1) nu am achizitionat loc de parcare; vizitatorii cu autoturisme au un spatiu desemnat; mi s-a spus ca pt 24 ore se poate parca acolo, dar daca un vizitator ramane noaptea trebuie sa anunt!
2) camere de supraveghere montate pe stalpi in parcare, directionate spre apartamente "acesta este unghiul pentru siguranta dvs, trebuie verificata parcarea, nu se pot monta pe cladire spre parcare pt ca deja au fost montate pe stalpi spre cladire." Acestea sunt montate in tot ansamblul, urmand ca pentru acest bloc efectiv sa se monteze in scara, lift si la etaje dupa constituirea asociatiei si vot.
3) azi am avut un incident diferit; in urma unei programari pentru o reparatie in apartament am solicitat dl care urma sa efectueze reparatia sa parcheze chiar langa bloc, nu in spatiul de vizitatori pt ca erau diverse unelte de carat sau ar fi trebuit sa ridice obiectul de la mine si sa-l transporte; portarul nu i-a permis sa vina la bloc pentru ca nu am loc cumparat; am mers sa vorbesc cu el, sa ii explic ca trebuie sa vina masina langa bloc; a refuzat, i-a cerut soferului (dl care urma sa faca reparatia in apartament) sa scoata masina de pe calea de acces si in strada, a vrut sa o verifice; mi-a spus ca nu va intra acea masina decat dupa ce va fi verificata. Desigur am refuzat, iar discutia a degenerat. L-am intrebat calitatea pe care o are ca sa verifice masina unui vizitator, l-am intrebat numele si functia lui efectiva. A refuzat spunind ca nu e treaba mea si ca voi vedea ca nu va mai intra nicio masina pentru mine. Sa ma descurc cum vreau daca am ceva de carat. Am incercat sa contactez administratia si un tanar care s-a prezentat cu Prenumele spunindu-mi ca nu e nevie de nume de familie, mi-a confirmat ca nu este permis sa intre nici o masina langa bloc, pentru ca nu am loc de parcare cumparat, iar pana acum "daca s-a permis a fost doar din bun simt". Am solicitat sa aflu in ce calitate "portarul" nu-mi permite, fiind proprietar, nici macar chirias, cine este si cu ce se ocupa acest portar sau postul efectiv. Pentru ca blocul este relativ nou si suntem putini care locuim nu s-a constituit deocamdata Asociatie. Mi-a spus ca nefiind platit de noi (prin asociatie) nu avem ce sa intrebam, este angajatul dezvoltatorului si asta trebuie sa faca. Mi-a spus ca daca as avea vreun incident, nu il pot solicita pe acest portar, noi nu avem nr de telefon de la cabina aceea si nu este necesar sa stiu cum se numeste sau fisa lui de post. In contractul meu de cumparare este prevazut ca "se transmite un drept de trecere - pietonal si cu autovehicule) cu titlul gratuit, pe terenul...drum de servitute xxx ce va fi transmis tuturor proprietarilor subsecventi."Nu este precizat ca trebuie sa fiu proprietar de loc de parcare sau ca este obligatoriu sa parcheze cineva la "vizitatori" Exista si un regulament pe care l-am semnat la achizitionare, dar nu este nimic precizat cu obligativitatea cumpararii de loc parcare sau parcare vizitatori, in nici un caz despre camere de supraveghere sau informari cine ramane sau nu nopatea; nu este un camin de adolescenti sau spital/sanatoriu. Am intrebat unde sunt stocate imaginile, cine le verifica, proceseaza- raspunsul a fost ca nu e treaba mea. Ma puteti ajuta, va rog, sa inteleg ce autoritate ar trebui sa contactez si in baza caror documente/legi acesti angajati ar avea dreptul sa verifice masinile vizitatorilor sau sa interzica accesul efectiv in perimetrul blocului? (ansamblul este in jud. Ilfov)
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 02:22, 30 Decembrie 2021
Legea care reglementeaza activitatea agentilor de paza/portari este Legea 333/2003.
[ link extern ]

Din ce cunosc... nu are voie sa perchezitioneze o masina/ un bun al unei persoane decat in anumite circumstante ( am observat ca se practica asta in fabrici mari/depozite sa vada daca ai exact ce scrie pe aviz/factura si nu in plus...).

Cat despre regulamentul de parcare... stiu ca ar trebui afisat undeva, adus la cunostinta locatarilor...
Dar fiind proprietate privata... poate face ce doreste...

Legat de camere... puteti face plangere la ANSPDCP daca spuneti ca sunt indreptate catre geamurile locuintelor
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Multumesc pentru informatii.
~ Conținut șters la cerere ~
Verificati ce scrie in contract dvs de vanzare-cumparare daca aveti drept de servitute, in ce consta (ex. acces pietonal, auto) si daca este mentionat inclusiv in CF. Daca aveti acest drept de servitute cu titlu gratuit, atunci dl dezvoltator si angajatii acestuia (agentul de paza) tocmai fac un abuz. Trimiteti o notificare prin avocat prezentand litigiul/riscurile la care se supune, inclusiv la rezilierea contractului (pt. nerespectarea clauzelor contractuale) si plata unor daune. Ma gandesc ca pentru sicane si un pic de chemat pe la politie pentru declaratii, puteti formula chiar o plangere penala (dezvoltator + agent), dar daca dati de un garcea pe la politie, nu va puneti mari sperante...tot pe cale civila este mai sanatos, chiar daca presupune timp si bani....asa o sa afle si alti potentiali cumparatori ce poama acra este acel dezvoltator (de pe portalul instantelor de judecata) si daca in spatiul dintre urechi nu este vid, viitorii clienti se vor gandi de cel putin 2 ori daca merita sa dea purcoiul de bani pentru respectiva proprietate situata in blocul dlui dezvoltator.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca cautati pe forumul avocatnet o sa gasiti mai multe persoane care au aceleasi problema ca si dvs,In mod normal dvs. platiti impozit pentru apartamet si teren(cota din terenul pe care este construit blocul).Restul terenului din jurul blocului este proprietatea dezvoltatorului in cazul dvs(banuiesc) sau al primariei cum este in cazul blocurilor vechi.Drumul de servitute(teren aflat in proprietatea dezvoltatrului) va garanteaza accesul in bloc sau catre locul de parcare in cazul in care detineati unul.In rest caile de acces trebuie sa fie accesibile pentru salvare,pompieri etc.Fiecare parcare publica sau privata are un regulament afisat.Va convin regulile o folositi daca nu,nu.Termenul de "parcare ptr. vizitatori" l-am intalnit la Spitalul Municipal.Parca 5 ron pe ora .

Alte discuții în legătură

Drept servitute vs. parcare Marc_ Marc_ Buna ziua. In cazul in care detii drept de servitute asupra unui teren pe care nu esti coproprietar, este posibila parcarea atat timp cat calea de acces nu ... (vezi toată discuția)
Pentru că nu am cumpărat loc de parcare asociația nu-mi permite să trec cu mașina dincolo de bariera de acces în complex. cum rămâne cu dreptul de servitute? robert.codrescu robert.codrescu Buna ziua, M-am mutat recent intr-un complex nou si intampin o problema cu bariera de acces in sensul ca au acces la ea doar cei care au si locuri de ... (vezi toată discuția)
Acces cota parte indiviza contra cost hadrian2013 hadrian2013 Salutare ! Rog o informatie daca se poate : La blocul unde stau, sunt exasperat de cheltuielile asociatiei. Nu intru in detalii dar nici la un bloc de 40 de ... (vezi toată discuția)