avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sotia mea este Cetateana Americana. Eu sunt cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sotia mea este Cetateana Americana. Eu sunt cetatean American ...

Sotia mea este Cetateana Americana. Eu sunt cetatean American si cetatean Roman-Traim in California, dar avem cumparat un apartament in Titan, Bucuresti, unde venim in vacanta. Ce drepturi de sedere, ca timp,in Romania,are sotia mea?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
Nicolae Rascov, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicolae Rascov , utilizator 03:22, 2 Ianuarie 2022
In principiu are 90 de zile/sase luni sedere libera. Pentru mai mult trebuie sa ceara viza sau permis de sedere.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2021
tgeorgescu, utilizator
90 de zile in 6 luni este in defavoarea Turismului din Romania-Noi am venit pe Mai 20 si am plecat pe Oct 1, 2021. Intre timp am plecat in Bulgaria doua zile-nu mi-a placut am revenit repede, si apoi am plecat in Italia 7 zile. In nici unul din segmente nu am stat 90 sau mai mult de zile. Dupa cum ne-a explicat un ofiter de la frontiera, 90 de zile se inteleg CUMULATIV. Credem ca este gresit sa fie cumulativ, caci noi venim acasa nu numai sa vizitam mai multe tari riverane, DAR SA SI CHELTUIM BANI BUNI IN TARA! Deja avem apartament in Titan, pe care am platit 75K dolari, si suntem generosi cu hainele, mincarea, excursiile interne..care aduc net avantaje financiare tarii mele. Cind cineva intra LEGAL ca turist trebuie sa fie lasat sa-si cheltuiasca banii in tara. Pentru noi care avem apartament, eu sunt CETATEAN ROMAN, numai sotia este Americana, nu este suficient, nici convenabil sa venim si sa ne grabim sa plecam dupa trei luni sa stam afara 3 luni si sa revenim....DECI cuvintul CUMULATIV, trebuie retras din lege..ce pericol prezinta un turist care intra legal, ii place tara si vrea sa stea mai mult. Este adevarat ca poate sta mai mult DAR trebuie sa mearga la biroul de imigratie sa ceara prelungire-Nui pacat dar eu am 72 de ani si sotia 86...NU MAI avem forta si timpul sa-l pierdem pe drumuri...NU INTELEG RATIUNEA de 90 zile...CUMULATIV...este o frina...cred eu...Cine are curaj, din avocatii Romani sa prezinte aceasta situatie si sa se puna in balanta bun contra rau..de a se elimina CUMULATIV cu concurent...adica ai plecat inainte de 90 zile te intorci, incepe o noua perioada de 90 zile sa alerge..CE este rau in asta...ajuta turistul sa consume bani-noi DOLARI USA-in Tara noastra!???
P.S. Sa nu mai spun ca am dat circa 40 de mii de dolari sa cumparam mobila, si tot ce trebuie in apartament sa functioneze ca o casa noua-Documentatia de a se da sotiei residenta permanenta in romania este extrem degreoaie...Eu sunt cetatean Roman, American/USA si am residenta permanenta in Panama. Am obtinut-o bazata pe hirtia de la FBI, ca sunt baiat bun, amprente digitale, si Certificatul de casatorie. Mi-au dat-o in 24 de ore...CA sa ma lege de Panama mi-au dat si residenta permanenta ca PENSIONAR, vazind venitul substantial care-l avem si un apartament in Via de Espania. Ce are de pierdut romania sa aplice acelasi proceduri??? Mai ales cu pensionarii? Mai ales cind una din persoane este nascuta in tara respectiva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2022
Nicolae Rascov, utilizator
Si? N-am facut eu legea, iar forumistii nu pot schimba legea. Daca nu ma insel, asa e regula in toata UE.
Asta stiu D-l Georgescu-Dvs. sunteti avocat-(Separation of Powers). Dar de ce nu faceti, daca credeti ca merita, un pas inainte sa vorbiti cu Ministrul de Turism, si cu senatorul Dvs. Cred ca Senatul, aproba legea, si fiind incarcati cu multe legi, nu mai au timp sa verifice legile vechi, care pot fi gresite, in totalitate sa partial, sau vor da un raspuns rational ca legea este buna si sa ramina asa, chiar daca turismul pierde bani, caci nu cred ca ministerul de Turism, mai are plan de incasari. Mi-ati spus ca tot EU are aceasta lege. Incepeti Dvs. [SUNTETI SUPERIOR TUTUROR CARE NU AU DREPTUL si CHIAR SI SENATORILOR, CARE NU AU DREPTUL], firul Arianei, si rugati senatorul Dvs. sa inainteze ideea, si lasati Senatul sa o rezolve, si poate cineva din Senat, care este interesat in cresterea reputatiei si turismului Romanesc, vor presenta aceasta issue si la EU! Poate sa-i ajute si pe ei sa faca mai multi bani din turism! Nu strica. Ginditi-va la cei care intra ilegal, God bless them, dar in cautare de libertate nu produc nimic pentru tara in care intra-doar consuma din resursele tarii respective, GRATIS! CRED CA VENITURILE DIN AMENZI sunt depasite cu mult de cheltuielile turistilor, din buzunarele proprii, lasati sa intre de mai multe ori cum am zis in mesajul precedent! Cu multa stima, si multumiri din inima ca luati din timpul Dvs. si-mi raspundeti Un An Nou Fericit cu sanatate si Prosperitate si bani cit mai multi!
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2022
Nicolae Rascov, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sederea cu pasaport american 90 de zile in schengen (ungaria) si apoi 90 de zile in romania murphy01 murphy01 Se poate ca un american doar cu pasaportul sa stea 90 de zile in Romania si apoi direct 90 de zile in Ungaria fara sa fie nevoit sa paraseasca UE complet ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca in romania pentru cetatean indian casatorit cu cetatean roman in romania ofechonkar ofechonkar Buna ziua . Sunt cetatean roman casatorit in Romania cu cetatean indian, locuim in Anglia de cativa ani. Avem si un copil cu cetatenie romana. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate pentru strain cu concubinaj mgomez mgomez Am auzit astazi ca prietena mea ma poate lua in spatiu fiindca eu locuiesc acolo. Sunt un cetatean American cu nicio starea civila in Romania si niciun permis ... (vezi toată discuția)