avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA anulat oficiu- inspectie fiscala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA anulat oficiu- inspectie fiscala

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu informatii in legatura cu urmatoarea speta:
O firma careia i-a fost anulat codul de TVA din oficiu conf art 153 alin 9 lit e in 2012, a emis in perioada 2016-2018 facturi fara tva . Imediat dupa anularea codului de tva nu s-a facut cerere pentru reactivarea codului de tva si nu s-a depus deloc declaratia 311.
Acum are inspectie fiscala. Va rog sa-mi spuneti cum se va calcula tva-ul aferent livrarilor din perioada 2016-2018?
Daca de exemplu factura s-a emis fara tva si are valoare 10000 lei, se considera 10000 lei baza impozabila sau 10000 lei valoare cu tot cu tva?
Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:54, 8 Mai 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu placere . Si nu va lasati la ce spun inspectorii de la ANAF .
Buna ziua, pot sa va contactez in privat? sunt intr-o situatie asemanatoare si tare bine mi-ar prinde niste sfaturi ! Va multumesc
Da sigur ca da .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva locuinta noua paduraruciprian paduraruciprian Am cumparat un apartament nou in urma cu 4 ani. Desi poate parea naiv, nu stiu daca a fost cu TVA 5% sau nu. In contractul de vanzare-cumparare nu am nimic ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare teren nora har nora har O firma care a pierdut statututl de platitor de tva datorita faptului ca nu a mai desfasurat activitate vrea sa vanda un teren catre o persoana fizica( ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina - tva se schimba viorel2rusu viorel2rusu Buna, Am urmatorul caz, sunt in cursul achizitionarii unei masini noi de 19.000 EUR cu TVA inclus. Am platit un avans de 2.000 EUR, urmand ca in luna ... (vezi toată discuția)