avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Mă aflu în următoare situație: În ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Mă aflu în următoare situație: În urmă cu ...

Bună seara!

Mă aflu în următoare situație:

În urmă cu aproximativ 10-12 ani, din proprietatea mea în urma unui acord tacit am cedat o suprafață de aproximativ 500-600 de metri părtați unui vecin( terenul fiind intravilan cu destinația curte), până în momentul în care eu o să am nevoie de acel teren.
Între limitele noastre de proprietate nu exista la acel moment o delimitare.
La finalul anului trecut am anunțat vecinul că în primavara acestui an o să am nevoie de teren, moment în care el mi-a zis ca nu-mi poate ceda terenul întrucât el acum are acte, terenul fiind intabulat pe numele său.
M-am documentat la primărie și într-adevăr acea bucată de teren din proprietatea mea, deținută în baza unui titlu de proprietate este intabulată pe numele acelui vecin. Intabularea s-a realizat acum 5 ani.

Din discuțiile cu diverse persoane avizate am foarte multe enigme referitor la modul în care trebuie să procedez pentru recuperarea terenului.

Marea mea întrebare este cum a reușit acesta să intabuleze o bucată de teren care practic nu-i aparține?

Până acum din discuții aș avea următoarele variante:

1. Acțiune în grănițuire + acțiune în revendicare
2. Plângere penală pentru tulburare de posesie.

Dvs. ce mă sfătuiți să fac, dacă ați mai întâlnit cazuri precum cel în care mă aflu eu acum.

Vă mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce înțelegeți dvs prin acest "cedat"?
Ca nu exista instituția juridica a cedării și nici act de cedare.
Bună dimineața!
Concret prin "cedat" am fost de acord ca el să poată folosi bucata de teren respectiv fără nicio remunerație doar în baza unui acord verbal până la momentul în care eu o să am nevoie de a teren.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
plangere penala e de facut, dar nu pt tulburare de posesie, ci pt abuz de incredre si pt a cerceta cum a fost posibil sa intabuleze, Oricum, nu aveti dvs de incadrat, ci declarati care e situatia. Nu stiu daca plangerea penala va avea urmari sau se va clasa asa ca actionati si
pe parte civila, o actiune potrivita e de revendicare si daca nu se stie granita, si de granituire.
Situatia nu e de abordat fara avocat.
Bună ziua!
Mulțumesc pentru răspuns.
Nu am de gând să fac ceva fără să apelez la serviciile unui avocat, ideea e că părerile erau împărțite, unele cu acțiune doar pe civil, unele doar pentru plângere penală.
Cred că până la urmă o să merg cu ambele acțiuni(penal + civil).

Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator
v-ati facut-o cu mana dvoastra ca a=ti dat,,,,intrebarea e cum a reusit sa faca ,,,sunt si persoane in spatele acestei actiuni care au ajutat
ca nu putea de capul lui

Alte discuții în legătură

Granituire cu revendicare actinvest actinvest cel care revendica un teren , invecinat cu terenul sau,care nu figureaza in CF pe numele sau, sau a predecesorilor sai si pe care nu l-a folosit niciodata nici ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? E_Fodor E_Fodor Buna ziua.Am si eu o problema.Detin un teren agricol, care nu este insa delimitat cu semne de hotar.Am observat ulterior ca proprietarul terenului invecinat ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara sau tulburare de posesie? crisandra crisandra Buna ziua! Clientul meu are un teren achizitionat anul trecut de la parintii lui printr-un contract de vanzare -cumparare. Pe acel teren insa, vecinul, de la ... (vezi toată discuția)