avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Amenda formular PLF
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Amenda formular PLF

Buna ziua.
In data de 28 decembrie am intrat pe teritoriul Romaniei. Nestiind ca e necesar completarea unui formulat PLF la intrarea in tara, am procedat la completarea acestuia abia in data de 04.01.2022 (cand am aflat de la prieteni de acesta).
Am completat formularul in aceeasi zi.
Azi am primit o amenda pentru necompletarea formularului. Am intrat in contul cu formulare si statusul acestuia apare expirat. (Probabil din cauza ca a fost introdus cu intarziere).
Mentionez ca in punctul de trecere a frontierei nu am fost informati de formularul de localizare si nu am stiut de existenta lui.
Din cate am inteles la aceasta amenda nu se poate face contestatie si singura metoda ar fi sa dam statul roman in judecata.
Va rog sa ma indrumati in aceasta problema.

Va multumesc.

O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Dani7891 , utilizator 11:13, 21 Ianuarie 2022
azi a primit si sotia amenda ... cu cateva zile interziere.
Ce se intampla daca nu ridic amenda de la posta ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aștept răspuns și eu. Sunt în aceeași situație. Salut !
Intrebare pentru cei care au intrat de sarbatori in Romania si AU COMPLETAT formularul PLF: si-a luat cineva amenda de la DSP 3000 lei pentru ca a completat formularul în timp util (24 ore inainte sau 24 ore după ce a ajuns în România)?? sunt curios daca e cineva in situatie similara si ce faceti in aceasta situație. ???? ???? Rog seriozitate ! Multumesc. SUBLINIEZ CA AM AVUT CELE 3 DOZE DE VACCIN, TEST PCR VALABIL 48 ORE, FORMULARUL COMPLETAT PLF ȘI PASAPORTUL.. CE ALTCEVA MAI DORIȚI OAMENI BUNI!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
Ionut130990, utilizator
DACĂ AFLAȚI MAI MULTE DETALII VA ROG SA MA ANUNȚAȚI ȘI PE MINE ÎN LEGĂTURĂ CU AMENDA. CE FACEȚI CU EA..

catalinalascu91@gmail.com a scris:

Buna ziua.Am primit amenda pe numele meu si al sotului.,noi avand completat plf.Cum se procedeaza mai exact cu plata ,contestatia.Mentionez ca noi nu mai suntem in tara.Multumesc

Și fratele meu este în aceiași situație, a completat online acest formular însă telefonul lui la vama nu a deschis acest document, și totuși a primit amenda.

Ionut130990 a scris:

DACĂ AFLAȚI MAI MULTE DETALII VA ROG SA MA ANUNȚAȚI ȘI PE MINE ÎN LEGĂTURĂ CU AMENDA. CE FACEȚI CU EA..

catalinalascu91@gmail.com a scris:

Buna ziua.Am primit amenda pe numele meu si al sotului.,noi avand completat plf.Cum se procedeaza mai exact cu plata ,contestatia.Mentionez ca noi nu mai suntem in tara.MultumescM am confruntat cu aceeasi problema, din pacate. Dupa ce am epuizat toate telefoanele posibile, m am dumirit ca lupta cu statul nu mai poate fi evitata, Deci, am contestat procesul verbal la judecatoria de domiciliu si am cerut anularea acestuia pentru ca in conformitate cu art 16 din OG 2/2001 este obligatoriu a se mentiona data si locul comiterii faptei, lucru ce nu este completat in procesul verbal de contraventie. Am atasat toate documentele doveditoare in apararea celor spuse si am trimis totul pe mail, deoarece lucrez in alt judet decat cel de domiciliu. Am notificat STS pt ca nu mai pot accesa din aplicatie formularul PLF . Acum......astept!