avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil de 4 ani distrus psihic de tatal sau
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil de 4 ani distrus psihic de tatal sau

Copil de 4 ani distrus psihic de tatal sau
Am avut o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil care acum are 4 ani. Copilul a avut 3 luni cand ne-am despartit. Avem hotarare judecatoreasca in care scrie ca tatal are dreptul de a-l ridica minorul in fiecare al doilea si al patrulea sfarsit de saptamana al fiecarei luni, cate o saptamana de sarbatori pascale si iarna, si o luna in timpul vacantei de vara. Tata il ia copilul si il distruge psihic pe copil, nu are grija deloc de copil, se uita toata ziua la desene, mananca rahate, nu face dus, nu schimba hainele(copilul il are in geanta haine curate). Tata are o relatie cateodata il duce la femeia acela altadata il duce acasa la el unde sunt conditii haioase. Copilul cand nu merge la el este echiliberat si linistit. Ce asi putea sa fac in aceasta situatie sa nu aiba posibilitate de a distruge copilul psihic? Tatal nu are documente referitoare de probleme psihice, dar probabil ca are ceva. Sunt a treia femeie cu care are copil si cu fiecare s-a compotat in asa fel. Ce se intampla daca nu respect hotararea judecatoreasca si nu las copilul la el?
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 10:20, 24 Ianuarie 2022
Dacă aveți dovezi în sprijinul celor prezentate, puteți cere modificarea programului de vizitare, de exemplu să se întâmple vizitele la domiciliul dumneavoastră.
Nu aveţi nici o şansă să schimbaţi situaţia.Nu vă recomand să nu respectaţi hotărârea judecătorească, dacă o veţi face, veţi regreta, are consecinţe foparte urâte. E treaba tatălui unde duce copilul în zilele rezervate lui, atât bunicii, cât şi partenera lui fac parte din viaţa tatălui. Din ce scrieţi, nu-l agresează, iar copilul nu se fereşte să plece cu el. Fiţi sigură că nu-l distruge psihic, copilul are nevoie de tată.
Buna seara!

In cazul in care nu respectati hotararea judecatoreasca, riscati sa fiti acuzata de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, prevazuta de art. 379 cod penal.
Cel mai bine introduceti o cerere de modificare a programului de vizitare.
Trebuie sa aveti probe din care sa rezulte ce sustineti.
Acestea nu sunt motive pentru reducerea programului cu tatal iar stransul probelor in acest sens ar pune presiune inutila pe copil.

Felicitari userului @Martonze pentru un sfat echilibrat si practic.

Am o situatie asemanatoare, sunt tatal in schimb, si pot spune ca dupa 2 ani de strans probe de catre mama, implicat politie inutil, si zapacit copilul prin reguli prostesti si refuzuri de a-si vizita tatal in afara programului, invatat sa spuna ca nu vrea la tata etc , am un copil agitat, care se dezvolta greu, cu probleme emotionale inca de la 4 ani.
Nu sunt motive pentru a refuza vizita parintelui necustodian:
- refuzul copilului
- faptul ca nu sunteti de acord cu partenera tatalui
- raceli minore
- faptul ca nu sunteti de acord cu actovitatile copilului la celalalt domiciliu
- stilul celuilalt de parenting
- razbunarea ( celalalt e bolnav psihic dar n-am probe)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita CosmiP CosmiP Daca tatăl după hotărârea de divorț nu a plătit pensia alimentară timp de un an si nici nu l-a vizitat pana in prezent mai are drept de vizită? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)
Program vizita divort angelanoemi angelanoemi Buna ziua. Doresc sa va prezint in mare cazul legat de programul de vizita al copilului meu. In 2011 am divortat, copilul fiind dat spre crestere si educatie ... (vezi toată discuția)