avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, am și eu o întrebare Sunt angajat la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, am și eu o întrebare Sunt angajat la o firma care ...

Buna seara , am și eu o întrebare
Sunt angajat la o firma care lucrează cu o alta firma , nu o sa dau nume
Ca sa înțelegeți firma la care lucrez este subcontractoare
Acum întrebarea mea este
Pot sa fiu dat afara de teem leader pe motivul ca nu am stat peste program , in contextul in care programul este pana la 17:30 și s-a anunțat ca stam pana la 18:15 iar eu cu prietena mea am plecat la 18:05 și astăzi am aflat ca ni s-au încetat contractele
Este legal așa ceva ?
Pot face ceva in legătura cu asta , legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 12 Februarie 2022
Vi s-a comunicat în scris încetarea c.i.m.?


Cornel Vasile a scris:

Vi s-a comunicat în scris încetarea c.i.m.?

Nu mi s-a comunicat in scris , doar verbal și firma mea a primit mail de la hr cu solicitare de încheiere a contractului pe numele meu
Iar team lider -ul meu mi-a arătat mail-ul trimis de el la hr
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost angajat la o instituție de învățământ în urma ... Lăpușteanu Lăpușteanu Am fost angajat la o instituție de învățământ în urma unui concurs. M au concediat tele fonic , fără sa mi dea un contract legal,după 40 zile. Este ... (vezi toată discuția)
Fără ca eu să fac cerere, angajatorul mi-a desfăcut cim ,,de comun acord''. este legal? july01 july01 Angajatorul mi-a desfacut CIM fara cerere, semnatura mea si fara sa primesc o dovada scrisa, este legal? (vezi toată discuția)
Concediere abuziva lavinia93 lavinia93 Buna!Am si eu o nelamurire legata de fostul angajator si modul in care acesta abordeaza angajatii,problema este urmatoarea:am fost angajata la o firma pe ... (vezi toată discuția)