avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Sunt reclamant într un proces de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Sunt reclamant într un proces de succesiune, ceilalți ...

Bună ziua,
Sunt reclamant într un proces de succesiune, ceilalți trei pârâți au ales să nu iasă din indiviziune eu sunt singurul ieșit din indiviziune.S-a făcut expertiza topo iar expertul i-a atribuit casa unuia dintre pârâți pe motiv că locuiește acolo eu urmând să primesc o sulta.Problema este că celui căruia ia atribuit imobilul nu are nimic în proprietate,nu are servici deci eu nu am cum să l execut silit în nici un fel.Intrebarea mea este dacă îmi pot recupera sulta de la ceilalți pârâți dacă ăștia sunt în indiviziune și casa le rămâne lor?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 16:13, 14 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema este că celui
căruia ia atribuit imobilul
nu are nimic în proprietate,

cum adica nu are nimic in proprietate daca i s-a atribuit imobilul ?
El locuind în imobilul respectiv nu a vrut să iasă din indiviziune la fel și ceilalți 3 pârâți cu scopul de a obține acel imobil, toți patru trebuie să plătească sulta fixată de instanță.Lor nu li se face certificat de moștenitor pentru că nu au vrut să iasă din indiviziune.Cel care locuiește acolo nu are nici un bun pe numele lui,nici servici soția lui lucrează și are și doi copii plecați la lucru in străinătate deci ar avea posibilitatea de a plati sulta,dar nu vrea.Pot recupera partea lui de sulta de la ceilalți trei pârâți atâta timp cât imobilul se atribuie lor?


gi-jane2 a scris:

Problema este că celui
căruia ia atribuit imobilul
nu are nimic în proprietate,

cum adica nu are nimic in proprietate daca i s-a atribuit imobilul ?

ce scrie mai exact la instanta hotaraste ? cine sa va dea sulta si cine sa ramana cu imobilul?
Sulta trebuie să o de-a toți patru


gi-jane2 a scris:

ce scrie mai exact la instanta hotaraste ? cine sa va dea sulta si cine sa ramana cu imobilul?

Atunci apelati la un executor judecatoresc cu hotararea legalizata.

Alte discuții în legătură

Obligare la sulta la iesirea din indiviziune, executare Georgelius Georgelius Buna ziua, Am o intrebare si rog un pic de ajutor. O persoana a fost chemata in judecata solicitandu-se instantei iesirea din indiviziune pe o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune Selenus Selenus Buna ziua, am urmatoarea problema. Apartament cu succesiunea facuta in urma decesului tatalui, cu urmatoarele cote: A: mama: 50%; B. Copil 1: 25%; C. Copil ... (vezi toată discuția)
Unul dintre moștenitori vrea să cumpere părțile celorlalți doi, dar aceștia cer mai mult decât le-ar reveni conform expertizei. ce poate decide instanța în acest caz? vlad69 vlad69 In urma succesiunii dupa ambii parinti, a rezultat o casa de locuit si un teren, la 3 mostenitori.Doi mostenitori au acceptat sa vanda partea lor celui de-al ... (vezi toată discuția)