Bună ziua! În anul 2021 august, m.am "angajat" cu un asa zis contract de munca pe nedeterminat... Luna aceasta am descoperit ca nu am asigurarea medicala plătită și nici nu este înregistrat contractul la ITM. Ce pot face în acest caz? Sunt angajata vânzătoare la magazin, dar vând și la barul din aceeași incinta,orele de lucru depășesc limita săptămânală.
Important este sa aveti al doilea exemplar al C.I.M. semnat de dvs. si angajator sau o copie a acestuia.Mergeti cu ea la ITM , dupa ce in prealabil ar fi bine sa aveti totusi o discutie cu patronul si sa-i spuneti ca trebuie sa inregistreze C.I.M la ITM in REVISAL fiindca dvs. ati pierdut vechimea in munca si stagiul de cotizare din cauza neiregistrarii acetui contract de munca.Daca refuza , mergeti si faceti sesizare la ITM si sigur ii va da o amenda consistenta pentru neiregistrarea contractului si va trebui , in urma controlului ce se va efectua de ITM sa plateasca contributiile aferente din urma , pe linga amenda cuvenita.Dar cel mai bine ar fi sa o rezolvati amiabil , daca acest lucru e posibil si constientizeaza ca are de pierdut daca nu rezolva situatia.