Buna ziua! As dori sa stiu in situatia in care tatal meu e decedat (a fost recasatorit dupa decesul mamei) iar cea de a 2-a sotie care traieste .mosteneste 62.5 la 100 din casa cu terenul unde locuieste. Ea ar dori sa dea aceste procente care-i revin. unei verisoare pentru ca aceasta sa o ingrijeasca pana la deces. Vreau sa intreb daca exista aceasta posibilitate si cum se poate face ? Multumesc anticipat !
Da,face testament , dar va intreb atunci ,...in momentul cand merge la un notar pentru a face acest testament,notarul respectiv cum poate sa stie cat are ea partea ei din masa succesorala daca nu e facuta succesiunea? In aceasta situatie nu cred ca poate sa faca testamentul decat dupa succesiune. Va intreb asta deoarece verisoara asta ne-a spus ca a fost la notar si a primit partea care vrea sa o dea si ca a rezolvat aceasta problema din punctul asta de vedere ,iar ea e acum detinatoarea acelor 5/8 parti care ii revin sotiei tatalui meu ,ceea ce eu personal nu prea cred ca se poate sa fie adevarat ceea ce ea sustine . Deci dupa logica mea, normal ar trebui intai facuta succesiunea si apoi doar cred ca ar putea face un notar testamentul, ceea ce inseamna ca verisoara asta nu ne spune adevarul,asa cum si banuim . Din cate am inteles , testamentul intra in vigoare doar dupa decesul persoanei care a facut testamentul si nu in perioada cat e in viata.
Masa succesorala
dantronik
am o verisoara a carei unica mostenitoare sint eu,nu am copii,doar un nepot ,din frate.daca eu as deceda inaintea verisoarei,pot lasa un testament ceva ca ... (vezi toată discuția)