Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune proprietati nepartajate

Buna ziua.
Parintii mei au divortat dar nu au facut partajarea bunurilor. Tatal meu s-a recasatorit. Actuala sotie ar avea vreun drept succesoral asupra bunurilor nepartajate, in cazul in care tata decedeaza?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:22, 9 Martie 2022
Sotia va mosteni 1/4 din masa succesorala. In aceasta masa, intra partea lui din bun. Deci nu e un imprediment ca parintii nu au partajat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns! Inteleg ca ar mosteni un sfert din jumatatea tuturor bunurilor nepartajate. Asa este?

gi-jane2 a scris:

Sotia va mosteni 1/4 din masa succesorala. In aceasta masa, intra partea lui din bun. Deci nu e un imprediment ca parintii nu au partajat.

da, ea un sfert daca ii va mai fi sotie sau in viata la data decesului tatalui dvs si dvs impreuna cu fratii daca aveti, 3 sferturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl este recăsătorit și a luat împreună cu ... AlinaAndreea23 AlinaAndreea23 Buna ziua. Tatăl este recăsătorit și a luat împreună cu soția lui o mașină în timpul căsătoriei. Actuala lui nu are copii. Daca decedează tata,am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! problema este legata de faptul ca parintii mei nu ... Worriedbee Worriedbee Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii mei nu au facut partaj dupa divortul survenit acum 10 ani si prin urmare au inca impreuna un apartament. ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul recasatoriei unuia dintre parinti adnil adnil Buna ziua! Parintii mei au divortat, tata recasatorindu-se intre timp. Sunt singurul copil, neavand alti copii cu actuala sotie. In cazul in care tatal meu ... (vezi toată discuția)