avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua. Cum pot intra în posesia unui certificat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua. Cum pot intra în posesia unui certificat medical ...

Bună ziua.
Cum pot intra în posesia unui certificat medical constatator, de născut viu?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:30, 15 Martie 2022
de la spitalul unde s-a nascut copilul.
ce faceti cu el ? ati depasit faze de nascut viu, aveti certificat de nastere, buletin...
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Nu este frumos să răspunzi cu o întrebare.Doar pentru colecție.
Mulțumesc.
nu o sa obtineti nimic, umblati dupa cai verzi

Hotărârea de Guvern nr. 64 din 26 ianuarie 2011, pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă. Art. 20 – „Înscrisurile care au stat la baza întocmirii actelor de stare civilă, în original sau fotocopie, pot fi trimise, la cererea scrisă, D.E.P.A.B.D., S.P.C.L.E.P./S.P.C.J.E.P., instanţelor judecătoresti, parchetelor sau poliţiei; înscrisurile originale se restituie până la data stabilită în adresa de solicitare”. Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, republicată în 2012. Art. 69 – „(1) La cererea scrisa a Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, a serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor, a instanţelor judecătoreşti, a parchetelor sau a poliţiei, se pot transmite extrase pentru uz oficial, însoţite de copii ale înscrisurilor care au stat la baza întocmirii actelor de stare civilă, iar pentru motive temeinice, la cererea serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor, a oficiilor de stare civilă din cadrul primăriilor unităţilor administrativ-teritoriale unde nu funcţionează serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor, a unităţilor din sistemul de ordine şi siguranţă publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a instituţiilor responsabile cu asistenţa socială şi protecţia drepturilor copilului, precum şi a notarilor publici, se eliberează gratuit extrase pentru uz oficial de pe actele de stare civilă aflate în arhiva proprie. (2) Prevederile alin. (2) se aplică şi în cazul solicitărilor adresate direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Arhivelor Naţionale, pentru actele aflate în păstrarea acestora, cu respectarea dispoziţiilor art. 10 alin. (3).”

Citeste mai mult: adev.ro/pbcmb4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras pentru uzul organelor stat ContSters4579 ContSters4579 ...cunoaste cineva vreo lege care sa reglementeze eliberarea extraselor pentru uzul organelor stat de pe actele de stare civila?...multumesc... (vezi toată discuția)
Extrasele de stare civilã maria dinca maria dinca Buna ziua. As dori sa stiu daca pot cere un extras de stare civila pe numele meu de la locul nasterii. Am nevoie sa vad casatoriile si schimbarile de nume ... (vezi toată discuția)
Obtinerea codului numeric personal ContSters253253 ContSters253253 Sotia mea si cu mine suntem stabiliti in Canada de 20 de ani. Amandoi avem cetatenie romana si canadiana. Pana la plecarea noastra din tara in 1990, nu ni ... (vezi toată discuția)