avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit La momentul vânzării unui imobil.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

La momentul vânzării unui imobil.

La momentul vânzării unui imobil, daca suma încasată depășește 450.000,00 lei, pentru diferența se aplica impozitul pe venit de 3%. Întrebarea e daca avansul este încasat în contul x și diferența în conta altei persoane, niciuna din sume nu depășește 450.000,00 lei, se mai plătește impozit? Practic sunt doua persoane cu doua conturi separate ce încasează sumele.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 23:02, 23 Martie 2022
Impozitul este calculat per tranzactie si e retinut la notarul public cand se face contractul autentic. Nu conteaza in cate conturi se vor vira banii . Notarul va declara la ANAF prin D208 impozitul retinut de la proprietarul vanzator de pe contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit vanzare Iael Iael Buna ziua , In cazul vanzarii unui apartament atunci cand cumparatorul achita pretul prin credit bancar ar putea plati vanzatorul impozitul pe tranzactie ... (vezi toată discuția)
Impozit pe valoarea de tranzactie ca urmare a unei sentinte avand capat de cerere constatarea dreptului de proprietate marian_2006 marian_2006 Persoana X a solicitat instantei printr`o actiune de constatare a dreptului de proprietate avand la baza un antecontract de vanzare cumparare realizat cu ceva ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit vanzare soti Iael Iael Cum este reglementata calcularea impozitului pe vanzare in cazul sotilor ( \"x\" in calitate de vanzator casatorit ) Unii notari impart pretul vanzarii la 2 ... (vezi toată discuția)