avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pentru contribuţiile sociale in declaraţia 112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pentru contribuţiile sociale in declaraţia 112

Bună seara!
Vă rugăm să ne ajutați să înțelegem următoarea situație :
- referitor la Declaraţia 112 se spune că :
Pentru contribuţiile sociale, în situaţiile în care au fost acordate drepturi băneşti în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, precum şi în situaţiile în care prin astfel de hotărâri se dispune reîncadrarea în muncă a unor persoane, se întocmesc declaraţii rectificative corespunzătoare fiecărei luni.

În cazul veniturilor din salarii şi/sau al diferenţelor de venituri din salarii stabilite pentru perioade anterioare, conform legii, impozitul pe venit se calculează şi se reţine în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale normelor de aplicare a acestuia, şi anume la data plăţii venitului.

Acest lucru înseamnă că :
- pentru drepturile salariale câștigate de un salariat prin hotărâre judecătorească - Declaraţia 112 și plata impozitul pe venit se calculează şi se reţine la data plăţii venitului ?
- dacă angajatorul i-a plătit suma prin Stat de plată, de exemplu la data de 18.03.2022, data depunerii Declaraţiei 112 și data plății impozitului pe venit este data de 18.03.2022 = care este și data plății veniturilor.?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 12:27, 24 Martie 2022
Care este data plăţii sau până la ce dată - trebuie să plătească angajatorul impozitul şi contribuţiile către stat, respectiv CAS şi CASS ?

- data plăţii acestora va fi data plăţii sumei către salriat ?
sau
- data plăţii acestora va fi până la data de 25 a lunii următoare ?

Fiind vorba despre drepturi salariale câştigate în instanţă - cum trebuie să procedeze angajatorul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale restante in baza unei sentinte civile janelo janelo Buna ziua , Vă rog să mă îndrumaţi cu privire la modalitatea de calcul şi declarare a contribuţiilor sociale obligatorii pentru perioade anterioare ... (vezi toată discuția)
Reincadrare prin decizie judecatoreasca FLAVIU POP FLAVIU POP Avem la firma un proces terminat cu o reincadrare a persoanei in cauza. Instanta a dispus plata salariilor BRUTE pe perioada pana a fost reangajat. O experta ... (vezi toată discuția)
Reincadrare salariati in anul 2012 angelica2012 angelica2012 La inceputul acestui an, am calculat drepturile salariale pentru un salariat care a fost reincadrat in baza unei sentinte data de instanta (perioada calculata ... (vezi toată discuția)