avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz plata citire repartitor si caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz plata citire repartitor si caldura

Buna Ziua! m-a inclin din nou in fata dumneavoastra cu o problema nemaiintalnita de mine pana in prezent.Un locatar din cadrul unei asociatii de proprietari,asociatie ce are contact cu o firma de repartitoare, nu doreste sa plateasca citirea repartitoarelor pe motiv ca nu s-a prezentat nimeni sa-i citeasca ?! ( cu toate ca eu m-am intalnit cu d-nul trimis sa citeasca repartitoarele chiar pe una dintre scari sunand la apart.)si totodata nu este de acord cu suma ce i s-a repartizat prin factura de la firma pe motiv ca nu ar fi consumat deloc, repartitoarele fiind pe zero ?!.Cei de la firma au emis factura, eu i-am trecut-o la plata, el nu vrea sa-o plateasca ce pot face in situatia asta tinand cont ca factura radet a fost achitat,factura pentru citire a fost achitata, cei de la repartitoare spun ca luna viitoare locatarul va primi o factura pe minus, dar eu cum sa ma scad in acte , cine plateste ceea ce au facturat luna trecuta? Si citirea?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:05, 22 Ianuarie 2010
nu inteleg de ce trebuie sa-i dau eu bani innapoi? el ramane cu un plus la firma de repartitoare si tot i se scade de acolo pana va revenii la normal....de ce sa-i scad eu din celelalte chetuieli? luna asta are un minus de 40lei , luna viitoare va area de exemplu un minus doar de 20 lei( deoarece firma i-a scazut partile comune)> eu scazandu-i acum 40, luna viitoare iar ii scad 20 lei? nu cred ca-i normal eu as zice ca sa nu mai plateasca nimic la caldura pana factura dansului va fi iar pe plus si sa-si plateasca celelalte cheltuieli! Nu toata asociatia are plus la firma , ci doar dansul....
Cenzorul(ii) Asociatei ce v-au sfatuit?
andradaa a scris:

nu inteleg de ce trebuie sa-i dau eu bani innapoi? el ramane cu un plus la firma de repartitoare si tot i se scade de acolo pana va revenii la normal....de ce sa-i scad eu din celelalte chetuieli?

Nu-i dati nici un ban inapoi, doar o sa-i luati mai putini. Daca-i scadeti din celelalte cheltuieli o rezolvati imediat. Daca vreti sa-i compensati numai din relatia cu firma de repartitoare o sa rezolvati in mai multe luni.
Faceti oricum, numai sa se ajunga la normal si proprietarul sa fie lamurit.
Din punct de vedere contabil sunt mai multe variante si toate legale. Dv. tineti cont si de optiunea proprietarului si de cei din conducerea asociatiei cu care va mai sfatuiti, un contabil, un cenzor, presedintele...
[ Dv. tineti cont si de optiunea proprietarului si de cei din conducerea asociatiei cu care va mai sfatuiti, un contabil, un cenzor, presedintele...

care presedinte ,cenzor sau membri comitetului executiv? ei sunt pusi de forma acolo, habar nu au despre multe probleme ....eu sunt cea care incerca sa faca lumina... singura... sau ca din acesta cauza am apelat la dumneavostra deoarece nu am cu cine sa ma sfatuiesc la bloc....
Spune-ti ca este ok sa-i scad din celelalte cheltuieli? nu vreau sa fac vreo prostie....
E greu sa ne intelegem prin mesaje scrise la cateva ore/zile, cu intrebari si raspunsuri.
....................
Eu am inteles ca firma de calcul i-a scazut tot ce ii calculase estimat luna trecuta, in aceasta luna, da?
Daca este asa si pe tabelul centralizator care v-a venit de la firma locatarul figureaza cu plata la caldura pe minus, asa i-o puneti si in lista, acum, luna aceasta.
Luna trecuta i s-a calculat mai mult si deci i-ati pus pe lista o suma mai mare.
..............
Luna aceasta s-a regularizat ce i se calculase in plus luna trecuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloane distributie caldura dan6i dan6i Daca un locatar, dintr-o asociatie de proprietari a izolat coloanele de distributie din apartamentul sau, poate fi micsorata cota de contributie? Ce ... (vezi toată discuția)
Repartitoare radio Dabal Dabal Buna ziua, Zilele trecute a venit mama suparata foc pe administratorul blocului si pe radet ca mai nou ne obliga sa ne schimbam vechile repartitoare cu ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate dalias dalias Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul ... (vezi toată discuția)