avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul ...

Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul trecut. Recent dezvoltatorul mi-a trimis o factura de la gaze pt perioada august-noiembrie, care este pe numele lui, dar imi spune ca trebuie sa o platesc eu. Avand in vedere ca factura nu este pe numele meu, am vreo obligatie legala sa o platesc? Mentionez ca eu am reusit sa preiau contractul la gaz abia in decembrie.
Exista vreo cale legala prin care fie mi se poate opri gazul, fie sunt obligat sa platesc o factura care nu e pe numele meu, doar pt ca sunt proprietarul imobilului pe aprox jumatate din perioada facturata?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:20, 3 Aprilie 2022
Legea permite dezvoltatorilor imobiliari sa refactureze utilitatile, dar nu chiar asa cum vor si cat vor ei, ci doar pana la organizarea proprietarilor in as. de proprietari sau asa cum ati aratat, cand si dvs. ati facut demersurile necesare pentru a trece contractul de furnizare a gazelor naturale pe numele dvs.Cunoastem cum "se misca" si domnii furnizori in aceste situatii...
Acum, asa cum a scris si d-na avocat mai sus, dezvoltatorul nu are temei legal sa va factureze costuri de orice fel (apa, gaze, energie electrica, servicii,etc.) pentru o perioada dinaintea semnarii documentelor de proprietate. Este trea lui, sunt costurile sale si poate sa mearga si la Haga, ca nu are dreptate. Sunt lucruri logice si foparte simple. Incearca si el, asta este, dar cum ati remarcat - din principiu, mai trebuie sa le dati peste nas domnilor dezvoltatori, asa, in masura in care puteti, ca, observati, pana la epuizarea termenului de garantie,, mai este mult. Sa vedem daca se tine de cuvant!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anul trecut mi-am cumparat o casa langa bucuresti unde m-am mutat ... roxy_music roxy_music Anul trecut mi-am cumparat o casa langa Bucuresti unde m-am mutat in decembrie, deoarece abia atunci am avut gaze si am putut pune in functiune centrala. Luna ... (vezi toată discuția)
Factura engie la un an după vânzarea apartamentului. noul proprietar nu vrea să o plătească, eu cu pot rezolva situția? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Am vandut un apartament in Februarie 2016. La un an si jumatate dupa, am primit o factura de gaze pe numele meu pentru perioada Decembrie ... (vezi toată discuția)
Probleme furnizor de ultima instanta element94 element94 Salutare. In data de 26 Noiembrie am primit o notificare de la Engie, cum ca Restart Energy a renuntat la noi ca si client ( gaz ). Daca nu dorim sa ramanem ... (vezi toată discuția)