avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aplicare indice de corectie pentru participant pilon ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aplicare indice de corectie pentru participant pilon II de pensii

Cum se face aplicarea indicelui de corectie in cazul unui angajat care a participat la pilonul II de pensii si depune dosarul de pensie in acest an?
Casa Nationala de Pensii Publice scrie pe site:
[ link extern ]

"Mențiune: În situația participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, la determinarea punctajului realizat în sistemul public de pensii pentru lunile în care aceştia contribuie la aceste fonduri, se utilizează un indice de corecţie de 0,85000. "
Participarea la pilonul II a devenit obligatorie in 2007. Pentru stagiul realizat pana in 2017 se aplica 1.41 si pentru stagiul realizat dupa 2007 se aplica 0.85?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doua notiju ni diferite despre indicele de corectie:
-Unul legat de art.170 din legea 263/2010
-Altul legat de cei care contribuie la pilonul II
Detalii despre cel legat de pilonul II, aici:[ link extern ] -
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este, desi nu prea se scrie despre coeficientul pentru cei care au contribuit la pilonul II, probabil pentru ca acestia nu au iesit la pensie inca, au sub 60 de ani.

CNPP spune totusi ca la persoanele care au contribuit la pilonul II se aplica 0,85 "pentru lunile în care aceştia contribuie la aceste fonduri". Sper sa fie asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de lege pentru modificarea si completarea legii nr. 263/2010 LUCIAN_D13 LUCIAN_D13 Pe site-ul Ministerului Muncii ,Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor varstnice este afisat un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de prevederile deciziei 702/2019 a curtii constitutionle publicata in mo 96/2020 ? psorinp psorinp Am fost pensionar de invaliditate din anul 2004 pana in anul 2108 iunie 12 cand am trecut la pensie de varsta si la data calcularii pensiei de varsta nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Curtea constitutionala a facut noi precizari legate de decizia nr. 685/ 2013 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Astazi, pe site-ul juridice.ro a fost publicat un comunicat de presa al Curtii Constitutionale din data de 17 septembrie 2013. COMUNICAT DE PRESĂ În ... (vezi toată discuția)