avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament ...

Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament și o casă pe care doresc sa le lase copiilor mei.Problema este că tata mai are 3 copii din căsătorii anterioare. Am citit că orice forma de cvc,donație,testament este atacabilă.Daca părinți mei ar divorța și în urma partajului tata ar ceda cota lui mamei fara nici o pretenție iar mama devenind unica proprietara să facă donație copiilor mei ceilalți moștenitori ar mai putea ataca cumva?Sau este aceasta o soluție posibilă și sigură? Va rog sa ne ajutați cu un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:20, 19 Aprilie 2022
2copii am. 13 și 15 ani

gi-jane2 a scris:

ce varsta au copiii si cati aveti ?

Atunci nici nu se poate pune problema întreținerii.
Partajul fără sulta este donație.
Soluția e sa discutați deschis cu ei și sa le vedeți poziția.
Sau, lăsați lucrurile asa, după deces dezbateti succesiunea și faceți partajul atunci.
Am discutat și le știu pozitia vor avere deși nu au mișcat un deget toată viața lor.De succesiune după deces nici nu se pune problema.Sotul meu a muncit în străinătate. Nu și a văzut copii crescând că să împărțim cu alți munca și chinul nostru și al copiilor. Dar dacă îl plătim sulta tatălui deși nu va fi una reală.Adica vom vira bani către el dar ulterior sa mi înapoieze. Sau părinți mei să vândă unor străini(prieteni de fam) pe minimul din grila și aceștia să ne vândă noua și să facem cvc pe numele copiilor. Sau să vândă bunici(mama mamei) și aceasta să facă donație către copii mei.Trebuie sa fie o solutie

Separare de bunuri?
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, și de ce aveți impresia ca mișculatiile și combinațiile astea va rezolva problema?
Credeți că vânzarea între părinți și copii, prin care "plimbati" banii sau vânzările pe sume minime, va pun la adăpost cu ceva sau nu fac ca intenția dvs sa fie evidenta? Niciun părinte nu ia bani de la copilul lui.
Nu implicați copiii intr-o situație posibil litigioasa și intr-un război care nu e a lor. Ii încărcați cu o proprietate, pe care poate nu si-o doresc niciodată.
Copiii sunt minori. Minorii nu au bani sa cumpere și în orice caz, aveți nevoie de încuviințarea instantei de tutela.
Cel mai bun act este cel care reflecta realitatea. Iar atât timp cât ii întrețineți, încheiați dvs cu părinții un contract de întreținere.
Mă îndoiesc că,copii noștri își doresc să ajungă în stradă după ce au crescut fara tata doar pentru a avea aceasta casă.Voi consulta un avocat și sper ca va găsi o soluție sigura. Este nedrept că legea sa fie în favoarea celor care așteaptă o viață întreagă să le moară părinți să obțină ceva și nu cu cei care muncesc și fac sacrificii o viață întreagă. :(

- Editat de admin: Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj -
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Divortul parintilor dupa 24 ani de separat in fapt Mikaela75 Mikaela75 As dori informatii in ceea c\'è priveste situatia mamei. In anul 1994 a fost abandonata de tatal meu, dupa aproape 14ani de casatorie si 4 copii, dupa c\'è a ... (vezi toată discuția)
Copii din casatorie anterioara alexescu alexescu Buna dimineata! 1. Va cer si eu doua sfaturi, multumindu-va anticipat pentru raspuns. Tatal meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara si 1 copil ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)