avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament ...

Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament și o casă pe care doresc sa le lase copiilor mei.Problema este că tata mai are 3 copii din căsătorii anterioare. Am citit că orice forma de cvc,donație,testament este atacabilă.Daca părinți mei ar divorța și în urma partajului tata ar ceda cota lui mamei fara nici o pretenție iar mama devenind unica proprietara să facă donație copiilor mei ceilalți moștenitori ar mai putea ataca cumva?Sau este aceasta o soluție posibilă și sigură? Va rog sa ne ajutați cu un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:20, 19 Aprilie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii dvs poate vor avea casele lor, fara tare si incarcaturi din spate.
La fel de nedrept este și ca în unele situații părinții sa își favorizeze copiii preferați, sa le dea casa, iar ceilalți copii sa nu poată face nimic.
Legea protejează ambele părți.
Nu mai căutați soluții fictive, ca tot acolo riscați sa ajungeți.
Consultați ce avocat vreți
Donatie de catre parintii dumneavoastra, catre copii cu clauza de uzufruct pe numele dumneavoastra si sotul... ar fi si asta o optiune de luat in calcul , daca spuneti ca nu puteti avea bunuri/bani pe numele dumneavoastra.
situatia asta "complicata" poate afecta si bunurile copiilor si cel mai probabil acesta este motivul pentru care cautati atatea subterfugii; poate o spuneti aici ca sa intelegem exact situatia; in rest, sincer, nu aveti o solutie care sa va scuteasca de ceva batai de cap si va trebui sa acceptati ca nu exista si ca oricine va "vinde" o asemenea solutie, va vinde gogosi; e o solutie contractul de intretinere dar nu e solutia perfecta nici asta; fiindca nu exista una; partaj daca fac parintii, riscati sa decedeze mama intai si tot tatal va ramane mostenitor pe o cota parte; va trebui sa luati in calcul solutia cu cele mai mici riscuri nu sa va incapatanati sa gasiti una fara riscuri; ca avocati gasiti destui care sa va minta frumos pentru un onorariu de doi lei; si-apoi ce faceti, ii trageti la raspundere si pe ei?

Rabih a scris:

Da ar fi o soluție numai că eu nici la momentul actual nu pot pune un bun pe numele meu și nici soțul.E o situație destul de complicata.


Doamna eu am cerut un sfat nu e cazul sa mi răspundeți tăios că eu nu nedreptățesc pe nimeni și nici părinți mei. Va mai explic o data poate nu ați înțeles sau v ați pierdut in povestire. Casa e pe numele părinților mei dar cumpărată din bani mei și ai soțului nici un leuț de la părinți că tata lucra pe 400 de Ron când am luat casa iar mama este casnica de o viață. Cine este nedreptățit? Ia mai gândiți va un pic! Ce vina am eu că fostele soții a lui tata nu l au suportat și au plecat cu tot cu copii că sa mi împart munca cu ei? Singura vina este că am fost o tâmpită care și a trecut munca pe numele părinților și nu am pus o direct pe numele copiilor.

raluk0207 a scris:

Copiii dvs poate vor avea casele lor, fara tare si incarcaturi din spate.
La fel de nedrept este și ca în unele situații părinții sa își favorizeze copiii preferați, sa le dea casa, iar ceilalți copii sa nu poată face nimic.
Legea protejează ambele părți.
Nu mai căutați soluții fictive, ca tot acolo riscați sa ajungeți.
Consultați ce avocat vreți


Nu ați înțeles ABSOLUT nimic din răspunsul meu de mai sus.
Va plângeți că legea face și drege.
Legea protejează pe TOTI copiii unui părinte.
Dacă mâine părinții dvs ar lua-o razna și ar transmite apartamentul unuia din ceilalti copii ai tatălui, v-ati bucura sa aveți posibilitatea legala de a "ataca" acel contract. Ia mai ganditi-va dvs!
Legea e făcută că sa va apere și pe dvs și pe frații vitregi.
Asta am spus!
Dacă e munca dvs și aveți dovezi în acest sens, de ce nu aveți o atitudine transparenta, de ce nu încheiați un act care sa reflecte intențiile părților și realitatea, de ce căutați subterfugii și de ce va temeți asa tare de frati?

Alte discuții în legătură

Divortul parintilor dupa 24 ani de separat in fapt Mikaela75 Mikaela75 As dori informatii in ceea c\'è priveste situatia mamei. In anul 1994 a fost abandonata de tatal meu, dupa aproape 14ani de casatorie si 4 copii, dupa c\'è a ... (vezi toată discuția)
Copii din casatorie anterioara alexescu alexescu Buna dimineata! 1. Va cer si eu doua sfaturi, multumindu-va anticipat pentru raspuns. Tatal meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara si 1 copil ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)