Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament și o casă pe care doresc sa le lase copiilor mei.Problema este că tata mai are 3 copii din căsătorii anterioare. Am citit că orice forma de cvc,donație,testament este atacabilă.Daca părinți mei ar divorța și în urma partajului tata ar ceda cota lui mamei fara nici o pretenție iar mama devenind unica proprietara să facă donație copiilor mei ceilalți moștenitori ar mai putea ataca cumva?Sau este aceasta o soluție posibilă și sigură? Va rog sa ne ajutați cu un răspuns.
Și dacă fac vânzare cumpărare și invoc in contract sume deja date? Soțul meu virează salariul in contul mamei mele iar bani se cheltuiesc la comun pentru că așa cum am mai spus locuiesc cu mine și nici un alt copil nu se interesează de tata iar el are o pensie destul de mica.
Nu putem am avut un credit ipotecar și nu l am mai putut plăti și banca ne a luat casa și încă ne urmăresc pentru o sumă mare de bani,de aceea am cumpărat aceasta casă tot prin rate cu proprietarul pe numele părinților de frica bănci sa nu ajungem cu copii în stradă. M ați întrebat de ce mă tem de frați,pai primul lucru care l au întrebat după 40 de ani când l au văzut pe tata a fost pe numele cui e casa. Faptele ce vi le relatez sunt reale și nu vreau sa prostesc sau sa nedreptățesc pe nimeni doar că suntem în stare de orice și eu și părinți mei să apărăm ce i de drept copiilor mei pentru că ei au suferit cel mai mult crescând fara tatăl lor
Doamna, dvs. cautati o solutie la ceva ce numai dvs. stiti dar aceasta NU EXISTA asa cum o vreti si nici nu se poate inventa special pt. dvs. Nu v-ati putut plati creditul dar ati cumparat cu banii dvs. o casa pe numele parintilor. Unde este logica si mai ales dreptatea? Si copiii tatalui dvs. au trait fara tata si nu e vina lor. Sunt ei mai putin importanti decat ai dvs.? Atitudinea asta de leoaica feroce pe care o asteapta banca la coltul strazii nu va face nici bine, nici cinste. Vi s-au dat niste solutii partiale, imperfecte dar solutii. Nu vreti. Duceti-va la avocati ca sigur gasiti unul care sa va vanda pielea ursului din padure si o sa va placa si o sa faceti o alta greseala, cum ati mai facut. Platiti banca si salvati-va casele ca altfel, la cat de "hotarata" va vad, o sa pierdeti si ce nu aveti.
Despre partaj
sindilaru
Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)