avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament ...

Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament și o casă pe care doresc sa le lase copiilor mei.Problema este că tata mai are 3 copii din căsătorii anterioare. Am citit că orice forma de cvc,donație,testament este atacabilă.Daca părinți mei ar divorța și în urma partajului tata ar ceda cota lui mamei fara nici o pretenție iar mama devenind unica proprietara să facă donație copiilor mei ceilalți moștenitori ar mai putea ataca cumva?Sau este aceasta o soluție posibilă și sigură? Va rog sa ne ajutați cu un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:20, 19 Aprilie 2022
ziceati mai sus ca nu se pune problema de divort; si oricum, cine vrea sa demonstreze ceva, demonstreaza, cu sau fara divort; in fine, faceti ce vreti ... bunurile dvs., viata dvs. Cat priveste banca, nu inteleg de ce nu-l luati pe dl. avocat sa va apere ... asa ne scutiti de aberatii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați fi citit discuția de la început ați fi văzut că de la prima postare am întrebat dacă divorțul și partajul este o soluție atacabilă dar ați citit printre rânduri. Eu va mulțumesc că ați încercat să mi oferiți o soluție,nu am deschis discuția asta că sa intru in polemica cu cineva. Poate aberez sau poate nu. Din ce am mai citit și eu pe ici pe colo vad că sunt o grămadă de oameni care aberează la fel că mine. Scuti va singura de aberațiile mele și nu le mai citiți, poate celorlalti participanți la discuție nu li se par aberati și îmi vor răspunde.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, ceea ce doriti dvs. se incadreaza, in opinia mea, tot la o donatie deghizata, cu sau fara divort. Adica tatal, la partaj, renunta la partea sa si o lasa sotiei. Lasand la o parte ca e nefiresc gestul, deci discutabil, ar trebui facut in schimbul unei sulte. Care nu va fi platita in mod real, ci probabil tot fictiv. Si uite-asa, mai aveti un pas si ajungeti pe la vreo fapta penala.
Sa divorteze amiabil si tot amiabil sa-si imparta bunurile. Tatal sa ia apartamentul iar mama dvs casa. Tatal sa-si vanda apartamentul unui tert (nu o ruda ci un strain de familia dvs) iar banii sa-i dea direct el copiilor dvs.
Doamna scumpă eu știu,tocmai de aceea întorc problema pe toate părțile.In fond pe mine mă interesează casa mea unde părinți mei nu au contribuit cu nici un leuț. Că din garsoniera aia mare lucru nu i va reveni dacă moare mama prima cum ați spus,și din păcate așa se va întâmpla fiind bolnava de cancer gradul 4.In succesiunea după mama eu fiind unicul ei moștenitor mie de drept îmi revine 75% și lu tata 25. Iar tata cei 25 tre sa i împartă și cu mine și cu cei 3copii ai lui. Problema mea e banca vieți pe care v am expus o mai sus. Deci chiar daca este donație deghizata sau nu domnișoara rătăcită vreo 40 ani mare lucru nu are de luat.Ceilalti 2frati îmi vor ceda partea lor mie. Unul primește de la tata o moștenire celălalt nu are pretenții crescând cu mama lui. As putea face orice act în care daca ea domenstreaza că este donație deghizata nu are mare lucru de luat. Am ales divorțul pentru că noi nu putem apărea ca și procuratori de fonduri din cauza bănci și nici ca moștenitoare. Cum am spus nu mai plătesc nici un leu bănci pentru că și au recuperat împrumutul. Daca cereau 1-2-5 mii poate dar 14 mii.Este abuz pe fata. Pe viitor poate mă voi judeca cu ei momentan nu am resursele necesare sa plătesc 15% taxa timbru pentru suma contestată și nici timpul necesar.

Irina Pricop a scris:

Doamna, ceea ce doriti dvs. se incadreaza, in opinia mea, tot la o donatie deghizata, cu sau fara divort. Adica tatal, la partaj, renunta la partea sa si o lasa sotiei. Lasand la o parte ca e nefiresc gestul, deci discutabil, ar trebui facut in schimbul unei sulte. Care nu va fi platita in mod real, ci probabil tot fictiv. Si uite-asa, mai aveti un pas si ajungeti pe la vreo fapta penala.

Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
Rabih, utilizator

Alte discuții în legătură

Divortul parintilor dupa 24 ani de separat in fapt Mikaela75 Mikaela75 As dori informatii in ceea c\'è priveste situatia mamei. In anul 1994 a fost abandonata de tatal meu, dupa aproape 14ani de casatorie si 4 copii, dupa c\'è a ... (vezi toată discuția)
Copii din casatorie anterioara alexescu alexescu Buna dimineata! 1. Va cer si eu doua sfaturi, multumindu-va anticipat pentru raspuns. Tatal meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara si 1 copil ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)