Doamna scumpă eu știu,tocmai de aceea întorc problema pe toate părțile.In fond pe mine mă interesează casa mea unde părinți mei nu au contribuit cu nici un leuț. Că din garsoniera aia mare lucru nu i va reveni dacă moare mama prima cum ați spus,și din păcate așa se va întâmpla fiind bolnava de cancer gradul 4.In succesiunea după mama eu fiind unicul ei moștenitor mie de drept îmi revine 75% și lu tata 25. Iar tata cei 25 tre sa i împartă și cu mine și cu cei 3copii ai lui. Problema mea e banca vieți pe care v am expus o mai sus. Deci chiar daca este donație deghizata sau nu domnișoara rătăcită vreo 40 ani mare lucru nu are de luat.Ceilalti 2frati îmi vor ceda partea lor mie. Unul primește de la tata o moștenire celălalt nu are pretenții crescând cu mama lui. As putea face orice act în care daca ea domenstreaza că este donație deghizata nu are mare lucru de luat. Am ales divorțul pentru că noi nu putem apărea ca și procuratori de fonduri din cauza bănci și nici ca moștenitoare. Cum am spus nu mai plătesc nici un leu bănci pentru că și au recuperat împrumutul. Daca cereau 1-2-5 mii poate dar 14 mii.Este abuz pe fata. Pe viitor poate mă voi judeca cu ei momentan nu am resursele necesare sa plătesc 15% taxa timbru pentru suma contestată și nici timpul necesar.
Irina Pricop a scris:
Doamna, ceea ce doriti dvs. se incadreaza, in opinia mea, tot la o donatie deghizata, cu sau fara divort. Adica tatal, la partaj, renunta la partea sa si o lasa sotiei. Lasand la o parte ca e nefiresc gestul, deci discutabil, ar trebui facut in schimbul unei sulte. Care nu va fi platita in mod real, ci probabil tot fictiv. Si uite-asa, mai aveti un pas si ajungeti pe la vreo fapta penala.