avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cele 5 zile de căsătorie libere în cît timp ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cele 5 zile de căsătorie libere în cît timp trebuie sa mi ...

Cele 5 zile de căsătorie libere în cît timp trebuie sa mi le de-a angajatorul sa nu le pierd.
Am zile de concediu de odihna din urmă in luna iunie am dreptul sa le iau daca nu le pierd in caz că nu mi le dă angajatorul atunci le poate trece la ore suplimentare care va fii procedura.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 13 Aprilie 2022
Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Pentru sectorul privat, acordarea acestor zile trebuie sa fie prevazuta in cm aplicabil ori in reg.intern al angajatorului.

2. Procedura - modul , cand etc. - de acordarea zilelor libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Prin urmare, verificati daca este posibil ceea ce doriti dvs.

3. Nu se pot adaugă la ore suplimentare, în caz de neacordare.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,sunt o administratora de condominii si am si 2 angajate ... ASOCPROP15 ASOCPROP15 Buna ziua,sunt o administratora de condominii si am si 2 angajate la curatenie cu contract de munca 40 ore pe sapt COR 515301,as dori sa stiu daca au dreptul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria ... Nciuflea Nciuflea Buna ziua, Cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria religioasa a copilului , casatoria civilă având loc cu un an în urma? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Bună seara. socrul meu a decedat în cursul zilei de astăzi. ... stefanpopovici stefanpopovici Bună seara. Socrul meu a decedat în cursul zilei de astăzi. Am dreptul la concediu pentru a mă ocupa de înmormântarea acestuia? Câte zile, care este ... (vezi toată discuția)