avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare - pret adjudecat mai mic decat pretul de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare - pret adjudecat mai mic decat pretul de incepere licitatie

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:

Imobilul meu a fost scos la licitatie a 3-a oara la 50% din pretul de pornire al primei licitatii. Executorul a mentionat in anuntul de publicitate ca imobilul se poate adjudeca la un pret mai mic decat garantia sau creanta, daca se prezinta la licitatie minim 2 persoane si nu se obtine pretul minim de 50% din pretul primei licitatii. Pretul de pornire al licitatiei a fost de 101780 lei. Este vorba de un teren intravilan.

Au fost depuse urmatoarele 3 oferte:
- 105470 lei
- 10630 lei
- 12390 lei

Inainte cu 10-15 minute de inceperea licitatiei, ofertantul cu 105470 lei si-a retras oferta si au ramas la licitatie ceilalti 2 ofertanti. Intr-un final imobilul s-a adjudecat la pretul de 28000 lei.

Este corecta decizia executorului? Sau trebuia sa suspende licitatia si sa reorganizeze licitatie la alt termen, avand in vedere ca ofertele celorlalti 2 ofertanti au fost atat de mici? Toate ofertele de cumparare au fost transmise pe emailul biroului executorului - este ok aceasta practica?

Ce pot face eu in calitate de debitor, in acest caz? Pot sa contest licitatia si am sanse in instanta sa anulez PV de adjudecare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:57, 26 Aprilie 2022


trandafir2 a scris:

1) Va imaginati ca poate cineva sa va raspunda, in mod corect, daca "fost sau nu o intelegere intre ofertanti", fara sa vada hartii si doar pe baza celor spuse de dvs?

2) Termenul de 15 zile este imperativ, daca trece, nu se mai poate face nimic.



Daca ofertantul a achitat diferenta in cele 15 zile, pot sa mai fac contestatie?


Va multumesc pentru raspuns!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea creditorului de a impune un preț minim de adjudecare ContSters95306 ContSters95306 Poate creditorul impune ca vânzarea la licitație a unui imobil urmărit silit să nu se facă sub un anumit preț ? De exemplu, o bancă specifică în ... (vezi toată discuția)
Licitatie primarie kgkg kgkg Pentru neplata impozitului, o proprietate a fost scoasa la licitatie cu pretul de 60.000lei, la licitatie nu s-a prezentat nimeni. Ulterior a fost scoasa cu ... (vezi toată discuția)
O intrebare! daca in cazul unei executari silite, nu sa prezentat ... Robert157 Robert157 O intrebare! Daca in cazul unei executari silite, nu sa prezentat nimeni nici la al treilea termen, care este procedura in continuare. Se mai diminueaza ... (vezi toată discuția)