avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 200 lei neimpozabil Bună ziua, S-a aprobat proiectul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

200 lei neimpozabil Bună ziua, S-a aprobat proiectul de lege ...

200 lei neimpozabil
Bună ziua,
S-a aprobat proiectul de lege cu cei 200 de lei neimpozabil CAS? Pentru ajutor utilitati.
Dacă da, va rog sa ma ajutați cu legea/ordonanta/hotărârea prin care s-au aprobat
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 27 Aprilie 2022
La art. XXIV pct. 2 din O.U.G. nr. 130/2021, care a modificat art. 100 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, se stipulează:

”Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 de lei și, după caz, a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V – Contribuții sociale obligatorii.”
...
Conform art. XXV alin. (1) lit. c) din O.U.G. nr. 130/2021, stabilirea venitului impozabil lunar din pensii după noua formulă de calcul, precum și declararea lunară a impozitului pe venitul din pensii, prin intermediul declarației 112, se vor face cu veniturile realizate începând cu data de 1 ianuarie 2022.
[ link extern ]
Va multumesc,

Ma refeream la proiectul de lege din martie/aprilie 2022 care prevedea ca angajatorii pot acorda salariatilor, daca doresc, 200 lei neimpozabili.

Unde ati gasit acest proiect ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul dintr-o pensie cu valoarea sub 2000 lei - este considerat venit impozabil cu valoare neimpozitata sau venit neimpozabil? sunsray sunsray Buna ziua, ÎNTREBAREA CHEIE: O persoană care are pensie de urmas sau de invaliditate obtinute in baza gr. III (deci cu drept de muncă) cu valoarea sub ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt insarcinata in luna 3 si doresc sa stiu daca beneficiez ... Camelia131 Camelia131 Buna ziua,sunt insarcinata in luna 3 si doresc sa stiu daca beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului avand in vedere ca eu lucrez la primul angajator ... (vezi toată discuția)