avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Modificări art.32-OG.2/2001
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Modificări art.32-OG.2/2001

Bună ziua. Aș dori o părere avizată la următoarele modificări: Prin Lg.107/20.04.2022 s-a modificat art.32 din OG.2/2001 prin aceea că "Plângerea se depune și se soluționează în baza competenței alternative la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul." Întrebarea este: În conținutul PVCC trebuie menționată doar judecătoria pe raza căreia a fost săvârșită contravenția sau și judecătoria pe raza căreia își are domiciliul contravenientul?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
AbgaeSamtak, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:05, 27 Aprilie 2022
Legea mentioneaza ca se trece instanța la care se depune plângerea. fara a se distinge competenta teritoriala a acesteia...in speta,consider ca trebuie mentionate amandoua.
Nu trebuie mentionate amindoua, fiecare petent isi depune plingerea unde-i convine, adica prin aceasta modificare legislativa exista si posibilitatea de a depune plingerea la judecatoria de care apartine petentul. Pina acum regula era doar la judecatoria in circumscriptia unde a fost savirsita fapta. De exemplu, legat de cod rutier se depunea plingerea exclusiv la judecatoria de unde apartinea sectia de politie a agentului constatator. Te prindea la Constanta si erai din Baia Mare, cam nasol. Acum s-a facut un pic de "dreptate" :) . Agentul constatator va trece pe aia care o stie, nu conteaza, important e ca , alternativ, petentul poate depune plingerea si in "parohia" lui. Art. 32 nu spune cum se completeaza PV.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere contestație bună seara ! acest articol este valabil ... bourceanuadrian bourceanuadrian Depunere contestație Bună seara ! Acest articol este valabil și în cazul suspendării permisului de conducere, „Art. 32. – (1) Plangerea se ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pv - politia rutiera Costy S Costy S Buna ziua, Un prieten a promovat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a contraventiei întocmit de către IPJ – ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare contestat gigel10 gigel10 Locuiesc in Ploiesti si am avut un accident de masina in Bucuresti, sector 6. Am fost lovit in spate de un autoturism si impins pe contrasens.In accident au ... (vezi toată discuția)