avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia poate fi atacata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia poate fi atacata?

buna ziua!
am primit o parte din terenul bunicului meu din partea mamei ca donatie.
poate ataca donatia fratele mamei mele?
in ce conditi?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:58, 31 Mai 2011
pamantul are 2500m2, partea mea este de 750m2 ,exista si o vila pe acest teren si sper sa nu afecteze la calcul valoarea parti lui .
pe un teren dobandit prin donatie exista o broblema in a scoate autorizatia de constructie a unei case? in cazul meu fratele mamei mele poate crea probleme pe viitor?
am ajuns in momentul in care vreau sa vand terenul este o problema ?
cineva zice ca nu pot sa vand o donatie ,de ce?

Puteti vinde linistit.
Dupa cum ati expus speta mai sus, nu vor fi probleme. Fratele mamei nu are motiv sa atace nimic.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren ContSters289205 ContSters289205 Buna ziua,se dau urmatoarele date Suntem 4 frati si o parcela de pamant cu mama fiind propietara.Doi din fratii mei au convins`o pe mama sa semneze dandu`le ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie ContSters255863 ContSters255863 Daca persoana Giumbix a donat catre fii lui proprietatile pe care le-a avut, adica un apartament de 4 camere si un apartament cu 3 camere catre un fiu, iar ... (vezi toată discuția)