avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile ...

În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile către politie itm pentru a declara accidentul.
Angajatorul aflând ulterior când au primit notificare de la ITM.
Momentan totul a stagnat, ulterior mi-am luat un avocat, a făcut demersurile către parchet pentru a afla numărul unic al dosarului și către cei de la itm ca să primească acel FIAM RAPORT ITM.
Polițistul de caz, după 2 luni de zile încă îmi spune ca nu a primit nimic de la itm presupun ca acel dosar /FIAM în urma AM
Nici avocatul meu după aproape o luna de zile nu a primit acel FIAM.
În urma cererii făcute de avocat către parchet, unde spune următoarele "va comunicam ca cererea dumneavoastră împreună cu înscrisurile la acesta unitate de parchet au fost înainte către sectia de politie pentru soluționarea cauzei". Polițistul de caz spunând ca nu a primit nici o notificare de la parchet....
Va rog, un sfat... O îndrumare.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 00:12, 6 Mai 2022
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti niste confuzii legislative. Avocatul dvs. si politistul ar trebui sa cunoasca legislatia.
Evenimentul produs trebuie cercetat de catre firma unde s-a produs (in prezent, dupa sesizarea ITM de catre dvs., sustineti ca ITM a dispus firmei sa cerceteze evenimentul produs). Dosarul de cercetare intocmit de catre firma se avizeaza de catre ITM (dosarul poate fi reintors la firma daca nu se respecta legea).
Daca dosarul este avizat de catre ITM ca AM, firma intocmeste FIAM si inregistreaza AM.
Obligatia de a da victimei, PV de cercetare AM si formularul FIAM revine angajatorului, nu ITM.
Daca exista dosar penal si procurorul de caz cere, firma trimite dosarul in original la parchet. Dupa incheiere cercetare, dosarul se retrimite la firma care il arhiveaza.
Daca parchetul a inaintat cererea dvs. la politie, politistul judiciar are obligatia sa faca cercetare, nu sa astepte PV de cercetare si formularul FIAM. Cereti la parchet nr. de iesire/ data a documentului catre politie si intrebati la registratura politiei cui (persoana) i-a fost dat dosarul spre cercetare.
Politistul de caz poate solicita unui expert tehnic judiciar sa efectueze o expertiza tehnica judiciara. Conditia esentiala este ca politia sa livreze banii pentru onorariu expert in contul Biroului local pentru Expertize tehnice judiciare, pe numele expertului.
Eu am fost chemat la munca pt a primi acel aviz/raport FIAM. Dar din ce am citit acolo erau doar minciuni, asa ca am refuzat primirea lui. Iar avocatul meu a spus ca a făcut cerere către itm pentru citire. Iar cei de la politie îl așteaptă și ei, de 2 luni de zile...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati gresit, ar fi trebuit sa luati procesul verbal de cercetare si Formularul pentru Inregistrarea Accidentului de Munca (FIAM) si apoi daca spuneti ca era intocmit incorect sa faceti o contestatie prealabila la ITM si daca in urma acesteia nu se luau masuri de refacere sa-l contestati in instanta. Nu stiu ce avocat aveti dar pare sa nu se priceapa.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
inspectorSSM, utilizator
Va întreb și eu, ca să intru în posesia acestui FIAM, trebuie sa îl iau acum de la itm sau de la fostul loc de munca?
Va mulțumesc pt ajutor.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
Angajatorul are obligatia sa va dea PV de cercetare AM avizat de catre ITM si formularul FIAM asa cum am mentionat deja in primul meu mesaj.

Alte discuții în legătură

Cand se completeaza/transmite fiam dirtu dirtu Avem un accident de munca cu deces pe loc produs in 09.05.2019. Astazi am primit PV de la ITM care contine mai multe masuri inclusiv amenzi. PV nu contine si ... (vezi toată discuția)
Accident de munca sinteanoana sinteanoana Buna ziua, sotul meu lucreaza la o firma unde se asambleza tractoare si a avut un accident de munca luna trecuta, i-a cazut un sasiu de tractor pe un picior ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! exista un termen de depunere a unui dosar de cercetare ... floriontehnic floriontehnic Buna ziua! Exista un termen de depunere a unui dosar de cercetare accident de munca la ITM? Multumesc ! (vezi toată discuția)