avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Falimentul personal
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Falimentul personal

As dori sa se aprobe legea falimentului personal...Stie cineva in ce stadiu este?? Ce credeti, se va aproba??As vrea sa o citesc...o poate posta cineva?
Cel mai recent răspuns: romanianwarrior , utilizator 10:11, 31 Ianuarie 2010
legalmgm a scris:

Dahrma a scris:
As dori sa se aprobe legea falimentului personal...Stie cineva in ce stadiu este?? Ce credeti, se va aproba??As vrea sa o citesc...o poate posta cineva?

Buna ziua,
O lege care functioneaza cu succes in SUA si este prezenta aproape in toate
legislatiile statelor din Uniunea Europeana este dezavuata in Romania.
Inspirat dupa celebrul “Chapert 13″ american, proiectul de lege initiat de avocatul Gheorghe Piperea zace in Parlament avand putine sanse de a fi luat in discutie mai devreme de martie 2010.
Banca, in lipsa unei legislatii, ii are la cheremul ei pe debitori, putand oricand sa-i azvarle in strada, in plina iarna.
vezi: [ link extern ] /
Cu stima,



Multumesc!Am o farama speranta....
Iata la ce a muncit domnul profesor Piperea in ultimii 5 ani:

Legea concordatului preventiv – testul modern al insolventei in "Falimentul febletea mea"
"...Pe data de 13 ianuarie intra in vigoare legea la care am lucrat in ultimii 5 ani: Legea concordatului preventiv si mandatul ad-hoc. Este un semn clar de normalizare a mediului legislativ, un test modern al insolventei pentru mediul romanesc de afaceri. ...
Concordatul preventiv este un contract încheiat între un întreprinzător şi creditorii săi, prin care întreprinzătorul propune un plan de redresare a afacerii sale, iar creditorii acceptă să sprijine eforturile debitorului de a depăşi dificultăţile în care se află întreprinderea. Nu este necesar un consens al creditorilor; ar fi o utopie să pretinzi aşa ceva; o majoritate de 2/3 este suficientă pentru încheierea contractului.
Mandatul ad-hoc, a doua instituţie reglementată de lege, este acea procedură confidenţială prin care un mandatar ad-hoc, desemnat de instanţă, negociază cu creditorii în vederea realizării unei înţelegeri cu unul sau mai mulţi creditori pentru a depăşi starea de dificultate financiară în care se află întreprinderea.
..."

Am o intrebare legata de urmatoarea afirmatie: multi romani au credite la anumite banci, "criza" financiara a facut ca statul roman sa se imprumute la FMI si sa depuna o suma de bani la BNR fapt din care bancile profita in sensul ca isi acopera creditele neperformante. Banii care va trebui sa fie dati inapoi la FMI sunt colectati din taxele de la populatie. Ce facem? Platim creditele de doua ori, platim creditele unul la celalalt? Mi se pare, de fapt este, un dublu jaf. Avem in acest moment per locuitor o datorie care stim sigur ca nu o vom putea plati decat daca guvernul mareste masa monetara ceea ce duce la inflatie. Este singura solutie. Multi ar zice, lasa sa mareasca si dupa aia taie din zerouri. Da dar asta va duce la saracie lucie. Guvernantii nu au fost si nici nu sunt de incredere. Cine este economist si cu mintea deschisa fara sa-i placa sa viseze in minuni, vede clar ca numai prin inflatie putem iesi de aici. In acest moment datoria pe locuitor a Romaniei este de 2000 euro/persoana. Cine stie cat este cu cea privata. Un om cu o slujba medie castiga 2500 euro/an. Si nici n-am inclus dobanzile aferente acelei datorii publice + datoria pe care un cetatean o are la o oarecare banca.
Deci, concluzia ar fi ca atunci cand un guvernant mai zice ca vom iesi din criza si va fi bine, sa luati un par si sa i-l varati drept in fund sa se trezeasca la realitate si sa simta ce simte romanul de rand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea concordatului ContSters120042 ContSters120042 pentru toti colegii interesati: [i]\"Legea concordatului preventiv – testul modern al insolventei Postat de Gheorghe Piperea in \"Falimentul febletea ... (vezi toată discuția)
Concordat preventiv brendissima brendissima Un debitor-SRL impotriva caruia s-a introdus cerere pt deschiderea procedurii de insolventa (fara sa existe incheiere de deschidere a procedurii-inca) mai ... (vezi toată discuția)
Concordatul preventiv faleza faleza se poate apela la concordatul preventiv si in cazul cand datoriile sunt numai fata de banci (vezi toată discuția)