avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ...

Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic nezugravit probabil de la constructia blocului. Vecinii de la etajele 1-4 si-ai zugravit pe cont propriu insa cei de la parter spun ca este obligatia asociatiei. Avem angajata si o femeie de serviciu platita de asociatie dar nu vine cu lunile sa faca curatenie. Ce este de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:59, 19 Mai 2022
Pai e evident ca cei care sunt chiriasi nu au nici un interes de a plati ceva ce nu le apartine, iar cei ce sunt proprietari nu au nici un interes de a da bani in plus, daca nu locuiesc acolo.
N-a fost fair sa spuneti abia acum ca sunteti la etajul 1, unde e deja facut frumos, deci nu trebuie sa platiti in plus.

Legal nu-i poate obliga nimeni pe acei proprietari care nu locuiesc acolo sa investeasca pentru partile comune Or fi investit suficient in apartamente, astfel incit sa-si asigure permanent chiriasi si un venit suplimentar. Nu trebuie sa fiti atit de intransigenta, fiecare se descurca cum poate pentru un venit in plus.
Aveti dreptate ca nu pot fi obligati proprietarii de la parter deoarece asa sunt educati daca ar sta la casa ar zugravi numai interiorul iar exteriorul nu conteaza? Pentru acest lucru toti locatarii trebuie sa suporte in fiecare zi mizeria si mirosul. La Suceava unde locuiesc parintii mei in orice scara la orice bloc este zugravit in plus gasesti tablouri cu peisaje din natura si ghivece cu flori pe perete.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locatarii nu sunt obligati sa suporte, v-am spus de la inceput, stringeti semnaturi pe tabel si convingeti-va vecinii sa semneze. Si asa se va face si partea de la parter, dar cu plata facuta de toti. Puneti si niste peisaje si va fi ca la Suceava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugravit casa scarii gramaalexandra gramaalexandra buna ziua! la ultima sedinta s-a propus sa se zugraveasca casa carii ( care arata groaznic ),majoritatea proprietarilor prezenti refuzand acest lucru. cred ca ... (vezi toată discuția)
Interpretarea art. 25 alin. (3) din legea nr. 230/2007 privind asociaþiile de proprietari MITUS MITUS Suntem o asociaţie de proprietari, constituită ca o entitate distinctă din proprietarii unei scări a unui bloc având în jur de 20 membrii, celelalte ... (vezi toată discuția)