avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua! Tatal meu a avut un accident de munca ieri, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua! Tatal meu a avut un accident de munca ieri, in Germania. ...

Buna ziua!
Tatal meu a avut un accident de munca ieri, in Germania. Este internat la spital si medicii discuta daca trebuie operat sau nu. Are multiple fracturi pe partea stanga: la cot, umar, mandibula si orbital. A declarat accidentul ca fiind un accident de bicicleta, el lucrand fara carte de munca, iar, proprietarul zice ca va plati el tot.
Acum eu nu stiu daca sa am incredere sau nu. As dori sa intreb cum sa procedam. Daca sa isi schimbe declaratia, daca sa asteptam, daca sa avem incredere. Daca isi schimba declaratia, ar fi mai bine sa platim amenda si daca ar primi despagubiri.
As aprecia mult daca as primi un sfat! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2022
elenaalina00, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Increderea este un lux. Vi-lpermiteti ? Cereti document scris de la proprietar cu ce se angajeaza sa faca/ sa plateasca.
Evenimentul produs trebuie comunicat la institutia care se ocupa cu ssm in landul respectiv si la politie.
Daca isi schimba declaratia nu plateste nicio amenda. Cui a declarat evenimentul produs ca fiind accident de bicicleta ?
Nefiind angajat cu contract individual de munca nu beneficiaza de asigurari pentru accident de munca. Va primi pe numele sau nota de plata de la spital, care nu este simbolica.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , in acest caz cea mai buna minciuna este adevarul
.Operatia ,recuperarea ,concediul medical cine il plateste ?
Sa nu uitam faptul ca nu mai poate munci o perioada de timp sau toata viata iar atunci din ce va trai ,el nu a plecat acolo de prea mult bine aici..
Mergeti pe drumul adevarului si nu mai credeti in promisiuni verbale ,
Fiecare decide ce vrea insa ar fi bine sa mai ascultati si de cei care-si iubesc profesia si sunt fix la obiect cu consultanta
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste spitalizarea in cazul unui accident Chiolan Chiolan Am avut un accident rutier in drumul de la serviciu spre casa, nu eu am fost sofer, dar eu am fost cel care a avut probleme - o mana si un picior rupte, ... (vezi toată discuția)
Accident traseu. concediu medical mataselg mataselg Buna ziua. Am suferit un accident de traseu, in timp ce ma intoarceam de la serviciu. Am cazut de pe bicicleta si mi-am fracturat degetele mari la ambele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sotul meu a avut un accident de munca pe care l-a ... Flor3ntina Flor3ntina Buna ziua! Sotul meu a avut un accident de munca pe care l-a declarat ca fiind accident in timpul liber. Are interventie chirurgicala cu concediu medical timp ... (vezi toată discuția)