avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata dupa 6 ani
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata dupa 6 ani

In 2015 firma de salubrizare cu care am contract din 2001 (fara termen de expirare) m-a somat sa platesc servicii neprestate din 2009 pana in 2015. In instanta am dobandit o hotrare definitiva in 2016 care spune ca NU sunt bun de plata.

In 2022 in mai am primit o somatie care ma instiinteaza ca am de platit contravaloarea serviciilor pe perioada 2009-2021 fara alte notificari intermediare inainte de aceasta data.

Din hotararea dobandita anterior in 2016 si din faptul ca nu am avut nici o alta notificare de instiintare de plata sau factura emisa am tras concluzia ca contractul nu se mai afla in derulare. Este normal ca eu sa primesc somatie de plata la 6 ani distanta ? Este normal ca acea perioada sa fie 2009-2021 ?

Neprestarea de servicii timp de 7 ani nu atrage dupa sine anularea contractului furnizorului ca in cazul consumatorului ?

Fiind data acea hotarare mai este valabil contractul furnizorului din moment ce 7 ani nu a prestat servicii ?

Va rog ajutati-ma cu un raspuns avizat juridic.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2022
IpGabi, utilizator
Cel mai recent răspuns: IpGabi , utilizator 14:07, 24 Mai 2022
Buna ziua!

S-a realizat rezilierea contractului?

Hotararea din 2016 a prevazut ca nu trebuie sa platiti, insa nu s-a dispus incetarea contractului.
Nu s-a realizat rezilierea contractului .. dar este normal sa nu primesc facturi si nici notificare de alt fel decat dupa alti 6 ani ?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract salubrizare intreprindere familiala euroloser euroloser Buna ziua Am urmatoarea problema cu firma de salubrizare din urbea mea: Am incheiat un contract cu (unica) firma de salubrizare din urbe pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare internet si telefonie - reziliere giulia1973 giulia1973 Buna ziua, Reprezint si administrez o persoana juridica. Zilele acestea am intentionat sa reziliem contractul de telefonie si internet cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Confirmare sold furnizori si clienti sfarsit de an sebilicka sebilicka Buna ziua, in cazul in care soldul unor clienti sau furnizori la finele anului este zero, firma are obligatia de a intocmi adresa cu specificarea rulajului ... (vezi toată discuția)