avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte pt conducta comuna gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte pt conducta comuna gaze

Buna ziua,

Am si eu o problema cu vecinii si nu stiu cum sa o mai rezolv.
Doresc sa imi pun centrala termica si in scara sunt deja 7 apartamente cu teava separata de gaze. Teava comuna a fost trasa de 6 persoana ( au facut lucrarea la comun ) in 2003. Apoi s-a mai legat cineva care zic ei ca nu le-ar fi dat nici un ban si erau tare nemultumiti, asa ca mie nu vor sa imi semneze actele. Eu am zis ca vreau sa le dau bani pt cota parte, insa nu imi dau documentele din care reiese costul lucrarii . Pretind ca nu le au. Am vazut doar niste notite luate pe o hartie pe care scrie cam cat ar fi fost si pretul era 13.200.000 lei vechi. Asta daca aplicam denominarea ar fi 1320 RON.
Oamenii imi pretind costul unei lucrari la data de acum si asta cu mare scandal desigur si cu tipete, ca nu se poate civilizat .
Imi sustin ca nu este normal sa se aplice denominarea la sumele lor si ca sa luam ca valuta de referinta euro si tot asa. Pana la urma au ramas ca sa vin cu oferte la costul actual al lucrarii.
Mie nu mi se pare corect sa mi se pretinda niste sume pe care ei nu le-au platit.
Cum este legal sa se procedeze?
Si daca as dori sa ii dau in judecata ce ar trebui sa fac? Care este procesul?

Va multumesc!
Gabi
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2022
Gabi345, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:33, 24 Mai 2022
Buna ziua,
Nici mie nu mi se pare normal ceea ce solicita.
Este adevarat ca trebuie sa-i despagubiti pe o cota parte. Dar, in niciun caz cu o suma actualizata, ca si cum s-ar face lucrarea acum.
Este evident ca ar trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca.
Ca sa-i dati in judecata trebuie sa depuneti o cerere la judecatorie.
Contactati un avocat din localitatea dvs. pentru a stabili de comun acord care poate fi obiectul dosarului precum si temeiul juridic, in urma studierii actelor ce le detineti

Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2022
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Pretentia vecinilor nu are temei legal
Moneda nationala este leu ,pe nici o moneda nu este consemnat RON
Notificati oficial vecinii care au pretentii sa accepte plata cota parte -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare teava de gaz - cota parte nklara nklara Buna ziua, rog persoanele care sunt in cunostinta de cauza sa imi explice cum se calculeaza partea ce imi revine din investitia cu tevile comune din scara ... (vezi toată discuția)
Racord gaze aariam_a aariam_a Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Locuiesc la bloc la etajul 2 si vreau sa ma racordez la gaze, teava de gaze ... (vezi toată discuția)
Bransare ulterioara teava de gaz comuna blondulolo blondulolo Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea preoblema. Acum un an sau doi, in scara s-a montat teava comuna de gaz pentru a permite racordarea cu centrale termice. ... (vezi toată discuția)