avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Am o întrebare legată de numărul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Am o întrebare legată de numărul de pensii-un ...

Bună ziua.
Am o întrebare legată de numărul de pensii-un cetățean român poate avea mai multe pensii și actualul președinte al Curții Constituționale,Valer Dorneanuam am înțeles că este un asemenea exemplu.
Eu am lucrat un număr mare de ani și am primit in mod constant ,timp de 30 de ani , remunerații de la două locuri de muncă ,pe state de plată separate: Am fost cadru didactic la UMF Iași cu normă întreagă și,concomitent (dar cu program separat) ,medic specialist/primar în rețeaua Ministerului Sănătății,cu 1/2 normă.
Primesc o singură pensie.
Cum a făcut domnul Dorneanu (și alții ca dumnealui) ca să primească pensii separate de la mai multe locuri de muncă?
Ce ar trebui să fac eu în situația dată?
Dacă mă puteți ajuta,v-aș fi recunoscătoare.
Vă mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2022
maiincolo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 29 Mai 2022
La depunerea dosarului de pensie la CJP trebuie sa aduceti adeverinte de la ambele locuri de munca, adeverinte intocmite conform anexei nr. 6 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
Sunt mai multe sisteme de pensii... sistemul de pensii publice și sisteme neintegrate sistemului public de pensii (cadrele militare, avocații).

Dacă ați fost asigurat numai in sistemul public de pensii , atunci primiti doar o singura pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare perioda lucrata in sisteme neintegrate visirin visirin Buna ziua ! As dori o lamurire referitoare la modul in care se iau in calcul la stabilirea pensiei perioadele lucrate in sistemele neintegrate . Caz concret : ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma ! baikomarilena baikomarilena Sotul meu este pensionat pe caz de boala in gradul III, iar cei de la casa de pensii nu vor sa-i ia in considerare la calculul pensiei anii lucrati in sisteme ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii imi anuleaza drepturile pe 5 ani din vechime. roshu roshu Prin decizia de pensionare pt. limita de varsta (comunicata mie in nov.2009 si revizuita in apr.2010), mi s-a refuzat luarea in calcul a perioadei august ... (vezi toată discuția)