avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, am anunțat firma despre faptul că sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, am anunțat firma despre faptul că sunt însărcinată ...

Bună ziua, am anunțat firma despre faptul că sunt însărcinată inca de la 8 săptămâni acum am aproape 14 săptămâni, întrebarea mea este"Ar fi trebuit sa primesc un raport de la ITM"? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 30 Mai 2022
1. angajatorul transmite copii de pe documentele depuse de salariată, în termen de 10 zile lucrătoare de la data depunerii lor, medicului de medicina muncii, care asigură supravegherea stării de sănătate a angajaţilor din unitate, precum şi inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi desfăşoară activitatea;

2. inspectoratul teritorial de muncă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data primirii documentelor, efectuează o verificare a condiţiilor de muncă ale salariatei pentru a verifica modul în care se respectă prevederile ordonanţei de urgenţă şi ale prezentelor norme metodologice. Rezultatele controlului vor fi înaintate în scris angajatorului, iar în cazul constatării neîndeplinirii unor măsuri vor fi aplicate sancţiunile prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal roxana69 roxana69 In cat timp trebuie depus la ITM referatul de la medicina muncii referitor la o angajata ce a adus concediu de risc maternal? (vezi toată discuția)
Instiintare angajator salariata gravida ionela11 ionela11 Buna ziua, Am o salariata care a instiintat angajatorul ca este insarcinata si a adus o cerere si adeverinta de la medicul de familie. In cerere ne solicita ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Cezaroctavian Cezaroctavian Buna, as avea o intrebare. Sunt insarcinata in 3 luni cu risc crescut in sarcina drept urmare dr ginecolog mi-A dat adeverinta pt risc maternAl pt a o da ... (vezi toată discuția)