avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa mobilata. Proprietarul ia mobila inapoi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa mobilata. Proprietarul ia mobila inapoi dupa semnare.

Buna ziua,

Am cumparat recent o casa mobilata si utilata.
Dupa semnarea contractului proprietarul a zis ca vrea sa ia mobila de bucatarie: blaturile, rafturile, plita, cuptorul, frigiderele, etc...

- In anuntul pe care l-a pus agentia imobiliara scria:
"Imobilul se vinde complet mobilat si utilat."
(am pastrat poze cu anuntul, descrierea, toate pozele cu mobila)

- In Promisiunea de vanzare-cumparare sub semnatura privata scrie:
"Imobilul se vinde la stadiul de finisat si mobilat, conform procesului verbal de predare-primire" (nu s-a facut procesul verbal)

- In contractul de vanzare-cumparare de la notariat scrie:
"Imobilul se preda in starea in care a fost vizionat"

Pot actiona proprietarul in instanta?
Ce caruta si ce cal si de ce sa ma dea in judecata pe mine? Pentru ca am cumparat casa?

hotumattua a scris:

Nu am înțeles: de ce puneți căruța înaintea calului? El să vă dea în judecată, dacă are vreo pretenție și, nota bene, dacă are argumente pe care instanța să le și rețină.

Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
Tolius, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca cei care au citit postarea celui care cere sfaturi,ar fi vazut ca el nu este in posesia casei, ci peste 30 de zile va primi cheia.
Cand va primi cheia si va intra in casa va avea surpriza ca nu mai are mobila de bucatarie. Deci el va trebui sa-l dea in judecata pe vanzator.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
dodoambra, utilizator
Puse probele cap la cap, trebuie demonstrat ca acea casa era mobilata cand ati vizionat, se va lua in considerare clauza din contractul de vanzare.

Eu v-as recomanda sa asteptati pana la predarea casei. Daca dupa semnarea procesului verbal de predare-primire, mobila sau intreaga casa nu mai este conform situatiei de la vizionare, treceti toate aceste lucruri in PV. Insistati sa incheiati unul.
Daca lucrurile nu mai sunt la fel, atunci puteti sa introduceti o actiune impotriva vanzatorului.
Parerea mea este ca daca el ia mobila, s-ar incadra fapta si la furt pentru ca dvs erati proprietar la acel moment si nu ati fost de acord sa ii dati mobila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns.
Asa o sa fac, o sa astept pana la predare.
Multumesc ca ati spus de procesul verbal de predare al locuintei, o sa ma asigur sa trecem in el starea casei de cum a fost primita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va sugerez sa asteptati pana va fi predat imobilul, si, la momentul cand acesta este predat, sa fie efectuat un proces -verbal de predare-primire, in care sa se specifice, in mod expres, daca acesta a fost instrainat mobilat sau liber, mentionand in mod expres, mobilierul predat, pentru fiecare camera.

Daca ajungeti la un acord, cu proprietarul, poate fi perfectat un act aditional, in care sa se specifice, in mod clar, ca imobilul va fi instrainat cu mobilierul aferent, care va fi descris, pentru fiecare camera in parte.

Contractul este legea partilor, deci nu au relevanta anunturile postate pe diverse site-uri.

Daca ati fi fost asistat de un avocat, in fata notarului public, acesta ar fi adus in discutie problema mobilierului existent in acest apartament, pentru a preintimpina eventualelele divergente.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare imobil AliAle AliAle Buna ziua , Ma adresez dvs cu rugamintea de a obtine informatii in legatura cu clauzele unui contract vanzare cumparare. Dat fiind faptul ca in antecontract ... (vezi toată discuția)
Litigiu bunuri din imobil achizitionat gina_adina_popa gina_adina_popa Buna seara! Anul acesta in luna martie am achizitionat un apartament. La predarea imobilului fostul proprietar si-a luat mobilierul din sufragerie, iar pe cel ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumparare casa AlexA00 AlexA00 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum este cel mai sigur pentru atunci cand faci un antecontract pentru a cumpara o casa in care sunt cuprinse si bunuri la ... (vezi toată discuția)