avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua, vă rog să îmi explicati concret cum se ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua, vă rog să îmi explicati concret cum se calculeaza ...

Buna ziua, vă rog să îmi explicati concret cum se calculeaza salariul unui consilier superior gradația 5 la nivelul unei primării de comuna gradul 2( 5500 locuitori).Va mai rog sa ma lămuriți daca salariații cu aceleasi studii,aceeași functie și aceeași gradație pot avea salarii diferite in aceeași instituție.Multumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:33, 6 Iunie 2022
Salariul se calculează înmulțind coeficientul de ierarhizare stabilit de consiliul local cu salariul minim brut pe tară din 2019, la care se aplică gradația de vechime corespunzătoare. Salariații cu aceeași funcție, grad profesional și gradație de vechime au același salariu, dacă își desfășoară activitatea în aceleași condiții (diferența ar putea-o face un eventual spor de handicap, ori de condiții vătămătoare).
Din pacate multe primarii nu respecta acest mod de calcul, de aceea ar trebui sa vedeti HCL -ul prin care s-au fixat salariile la nivelul UAT-ului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza salariul pentru functia publica CHERTZ CHERTZ Buna ziua! As dori sa stiu ce salariu are un arhitect sef de oras (5500 locuitori). Intentionez sa dau concurs. Am vechime 13 ani ca functionar public in ... (vezi toată discuția)
Nivel studii consilier primar andynyul andynyul Buna ziua ! As dori sa va intreb, pentru angajarea pe post de Consilier personal al primarului, nivelul de studii este obligatoriu superior, asa este ? Deci, ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii unice a functionarilor publici cristina30 cristina30 Buna seara, As dori sa va consult intr-o problema referitoare la salariile functionarilor publici. La inceputul anului acesta am fost promovat de pe functia ... (vezi toată discuția)