avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-Cumparare - ce trebuie sa am in vedere pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-Cumparare - ce trebuie sa am in vedere pentru ca tranzactia sa fie sigura?

Buna ziua,
as dori sa stiu cum se poate incheia in coditii cat mai sigure o tranzactie prin care cumpar o garsoniera cu banii jos(fara credit).
Din cate am citit sunt proprietari care fie mai cer bani in plus dupa semnarea unui precontract, fie in unele rare cazuri nu au situatia imobilului clarificata(mosteniri si alte litigii).
In cazul unui credit banuiesc ca banca ar fi atenta la astfel de lucruri desi am auzit de platit avans si pierdut banii.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 18:29, 23 Februarie 2010
Referitor la verificarea identitatii, am citit in ziare ca ar exista posibilitatea ca notarii sa aiba acces la baza de date a Biroului de evidenta informatizata a populatiei si ca ar avea dreptul sa faca aceasta verificare.
E adevarat?
Da, este adevarat!
B-)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Termenul de eliberare a apartamentului in caz de vanzare Adela2009 Adela2009 Buna ziua, Vom semna pe data de 01 iunie un antecontract de avans ptr cumpararea un apartament, restul de bani se vor da pe 01 iulie si tot atunci se va ... (vezi toată discuția)
Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)