avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare imobil copilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare imobil copilului

Buna ziua.Numele meu este Daniela Petrache.Vreau sa-i fac act vanzare cumparare copilului meu.Mentionez ca sunt casatorita de 26 ani cu sotul meu avem impreuna un singur copil .Imobilul in care locuim vreau sa-l vand copilului ,l-am cumparat eu in timpul casatoriei.Mai mentionez ca vreau si sa divortez dupa ce voi face acest act deoarece sotul meu a devenit alcoolic si nu vrea sa se trateze .Am discutat cu el problema vanzarii si este de acord .Antrebarea mea este:cum fac acest act deoarece vreau sa fiu in siguranta nu stii niciodata cum judeca copii dupa ce se vad cu actele facute si vreau sa evit acest lucru,si mai intreb cum procedez la ca aceea clauza pe care urmeaza sa o pun sa nu-l includa si pe sot.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:19, 18 Ianuarie 2010
Parerea mea, dar doar parerea mea, este ca nu ar trebui sa incheiati o donatie. Cel mai sfant este contractul de vanzare cumparare. Iar daca „copilul” nu mai e minor, se sare peste procedura cu autoritatea tutelara.
Achiesez la parerea d-rei av. Ioana Cristea motivat de faptul ca , in timp, nu se stie ca ganduri poate avea fiul Dvs....,
indiferent de ce act veti incheia cu fiul dvs., in speta sunt doi coproprietari. dvs. si sotul dvs .
astfel incat, si sotul trebuie sa fie de acord cu acest act de dispozitie pe care-l veti face . chiar daca imobilul este achizitionat si platit doar de catre dvs, intrucat achizitionarea a avut loc in perioada casatoriei, acest bun imobil constituie bun comun al sotilor.
doar daca puteti dovedi ca ati cumparat imobilul dn bani personali, pe care i-ati avut anterior datei casatoriei sau cu bani rezultati din vanzarea unui bun propriu al dvs., sau daca este vorba de bani pe care i-ati mostenit, primiti sub forma de doantie , etc.
daca veti incheia un act de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager , fiul dvs. poate instraina imobilul unui tert, fara a fi nevoie de acordul dvs in acest sens .
discutiile sunt multe .. de exemplu, in cazul donatiei intre ascendenti si descendenti nu se plateste impozit. sau, tot astfel, in cazul actului de vanzare-cumparare intre ascendenti si descendenti , impozitul se plateste la valoarea declarata de parti, s.a.
cel mai bine ar fi sa mergeti la un avocat acre sa va explice toate avantajele si dezavantajele contractului cu clauza de uzufruct-viager sau abitatie, si dvs. in functie de aceste aspecte, puteti opta pt. o anumita varianta . ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj saiadi saiadi sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)
Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)